понеділок, 4 липня 2022 р.

Інформхвилинка «Де ви, сусіди, по Всесвіту?» ( до Всесвітнього дня уфолога – 2 липня)

 


       Чи задумувалися ви коли-небудь про існування інших форм життя у Всесвіті? Чи ми з вами одні у безкінечному зоряному небі, а чи може десь за нами спостерігають інші, чужі очі. Інформхвилинка  бібліотеки №12 присвячена досить незвичному святу, що виповнилося днями – Всесвітньому дню уфолога.

У людей, які цікавляться цим питанням  і є  це свято. Отож щороку 2 липня відзначається «найінопланетніше»  свято – Всесвітній день НЛО, або День уфолога (World UFO Day).

Як ми знаємо з фантастичних фільмів та книжок уфологія – це неофіційна наука покликана вивчати явища, що не може  розумно  пояснити класична наука. Також важливим предметом дослідження уфологів є явища та предмети неземного походження, зокрема так звані НЛО (неопізнані літальні об’єкти).

        

Дата для святкування була вибрана зовсім не випадково, оскільки саме в цей час далекого 1947 року,  2 липня, в США відбувся так званий «розуельський інцидент”. Уфологи вважають, що неподалік міста Розуелл, штат Нью-Мексіко, розбився НЛО, про що є ряд свідчень місцевих жителів. Проте офіційна влада США заявила, що це був всього лише зонд. Багато хто вважає, що це була «літаюча тарілка» з прибульцями. Влада відразу засекретила об’єкт й матеріали про цю подію. Проте  людська цікавість і потяг до незвичного, таємничого дав змогу журналістам все-таки «вийти на слід прибульців».

                  

 Десь, завдяки «довгим язикам» військових, стало відомо чимало цікавих фактів про «інопланетян»: маленькі чоловічки (90 сантиметрів зросту)  в льотних костюмах, сиза шкіра та величезні темні очі. Щось не дуже хочеться знайомитися з такими «сусідами»… А також  літаючий об’єкт у формі тарілки         діаметром  метрів 15! Про Землю ми знаємо все, а от зоряне небо – там справді повно таємниць! Отак 2 липня  й увійшло в  історію  «світової уфології».

           

 У  цей день уфологи зі всього світу збираються в американському місті Розуелл та організовують там  тематичний фестиваль.  Прибульців практично ніхто з тих пір не бачив, але ж хочеться думати, що ми не єдині у Всесвіті. Ну кому б спало на думку їхати в маленьке містечко десь у дідька на рогах? А «завдяки  прибульцям» місто перетворилося на Мекку уфологічного туризму та щорічно збирає понад 200 тисяч любителів неземних загадок.  Це свято для тих  хто вивчає явища, які не мають логічного пояснення, і об'єкти, яким приписується позаземне походження. Офіційна ж  наука лише посміхається.

   

       Жителі містечка, на нашу думку, мусять бути вдячними «прибульцям» за таку своєрідну рекламу  Розуеллу. Людська цікавість, як і Всесвіт, безмежна!

Немає коментарів:

Дописати коментар