четвер, 2 грудня 2021 р.

Літературна подорож «Добрі та смішні книги Івана Андрусяка»

 


2-го грудня  наша  дитяча бібліотека поринула  в літературну подорож разом з     талановитим  дитячим письменником  Іваном Михайловичем Андрусяком та  учнями другого класу ЗОШ №2.

Іван Андрусяк - один із найулюбленіших письменників і поетів сучасних українських дітей. Кумедні, розбишацькі сюжети, яскраві образи й «добрі капості» в нього неодмінно поєднуються з тонким чуттям мови і ефектним використанням діалектів. Його вірші, не вчаться на пам’ять, а легко запамятовуються самі, як і численні герої його казкових пригодницьких книжок.


Літературна мандрівка почалася з розповіді  письменника про свої книжки, їх героїв та  дитячих спогадів автора про свою сімю  і кумедні пригоди в школі.



Чимало  з присутніх дітей прочитали деякі з творів І.Андрусяка, і принесли їх для того, щоб письменник  написав побажання, і поставив автограф . Особливе захоплення викликали книжки «Третій сніг», «Хто боїться зайчиків», «Щоденник бурундука», ну і звичайно «Морськосвинський детектив». 

Оскільки маленькі діти
  мають бурхливу уяву, часто відтворють героїв прочитаних книжок в малюнках. Тому наші маленькі учасники подорожі намалювали для автора улюблених книжок яскраві смішні малюнки. Не залишилася осторонь і  бібліотека.  На згадку про полтавську літературну подорож  ми подарували красивий  малюнок ,що зображує символ Полтави білу альтанку, нашої читачки  Катрусі Меркулової.


Літературна подорож пройшла в веселій атмосфері, справжньої теплоти та довіри.

Чимало пригод і зустрічей з чудовими людьми ще попереду, і тому ми сподіваємося, що  Іван Андрусяк ще не раз відвідає наше місто і нашу дитячу бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар