середу, 1 грудня 2021 р.

Бесіда «Людина починається з добра»

 

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

З метою соціального захисту громадян з інвалідністю бібліотека філіал №12 Полтавської ЦБС разом з Подільським  територіальним центром соціальної реабілітації  підготували і провели бесіду «Людина починається з добра» для мешканців громади. Мета заходу ще раз нагадати суспільству про людей з особливими потребами. Спонукати людей до віри в себе і свої можливості, хай навіть обмежені.

Бібліотекар І. Маркіна розповіла про історію запровадження цього дня, навела приклади людських доль, які  ще раз довели, що не можливе- можливо! Присутні із захопленням переглянули відео- презентацію «Видатні люди з особливими потребами». Це і  Л. ван Бетховен, Ф.Д.Рузвельт, Л.Брайль, М. де Сервантес ,С. Уандер, Е. Вайнхенмайер, А.Енштейн, і звичайно, знаменитий на весь світ американський вчений, філософ, письменник, лауреат Нобелевської премії, С. Гокінг. Деякі  з його книг є   на полицях  і нашої бібліотеки.   Вони написані дуже талановито і тому  користуються підвищеним попитом  серед сучасних  дітей.


Ми живемо поряд на цій планеті, і повинні помічати проблеми інших людей. Недарма ж один з днів проходив під девізом: « Знищимо  бар’єри, відкриємо двері: за суспільство відкрите для всіх». 

Немає коментарів:

Дописати коментар