вівторок, 14 грудня 2021 р.

Літературна мандрівка «Зимові історії з книжкової шафи»


Ось і прийшла зима!!! Вже зовсім скоро розпочнуться новорічно-різдвяні свята.

В очікуванні зимових свят всім нам хочеться снігу, затишку, тепла, добра і  трішечки дива. Хіба не диво - захоплююча, цікава, яскрава книга?! У бібліотеці є книги, які допоможуть створити атмосферу радості у вашому сімейному колі. Бібліотека – філіал №12 запросила в літературну мандрівку «Зимові історії з книжкової шафи» маленьких  користувачів бібліотеки. Бібліотекар запропонувала  цікаві  видання з представленої на абонементі бібліотеки книжкової  виставки «Свята! Сніг! Зима! Різдво!», щоб більше дізналися  цікавих історій  про новорічні свята та традиції. З цієї виставки кожен відвідувач зможе підібрати  книгу до свого смаку:



«Дванадцять місяців. Зимові казки» Січень приходить одразу за Груднем, а Лютий ніколи не випередить Березня. Ці брати – місяці щороку вкривають землю снігом, цвітом, травою або листям. Хіба це не дивина? Однак справжні чудеса починаються, коли міста і села опиняються в сніговій облозі Зими. Ось тоді казки – найцікавіші, а сни – найсолодщі.


Іван Малкович «Золотий павучок». Зворушлива різдвяна історія про дивовижну пригоду, що сталася на Святвечір.

Стевен Нордквіст «Різдво у Петсона». У цій книжці розповідається про дідуньо Петсона та кота Фіндуса, які заходилися прибиратися до Різдва. Лишилося тільки подбати про ялинку та святковий стіл.

І саме тоді стається те, чого не мало статися. Петсон посковзнувся і забив ногу, що не міг сходити у крамницю по продукти до різдвяного столу , не кажучи вже про ялинку…Так би їм випало сумне Різдво, якби до них не прийшли гості, про яких вони самі і не могли навіть мріяти…          


                                                    Іван Андрусяк «Зайчикове Різдво». Упродовж зимових днів Зайчик сумує за сонцем. Його не тішить сніг, допоки він не отримує сонячний дарунок від Святого Миколая і святкує найсонячніше свято в році – Різдво. Ця книжка запрошує читачів до зимових буднів і свят разом із Зайчиком та його лісовими друзями.




А попереду зимові канікули — найвеселіша і найцікавіша пора! Скільки свят і розваг чекає на дітлахів! Це зустріч Нового року із красунею ялинкою, веселі колядки на Різдво, катання на лижах, ковзанах, санях, веселі гірки, снігові фортеці, чарівні і загадкові бабусині оповідки! Наша бібліотека також створила новорічний настрій для своїх користувачів через прикрашення приміщення, і створення цікавих фото-зон, а на поличках нашої бібліотеки    чекають на  своїх друзів-читачів різні казкові   зимові історіїї. Читайте, поринайте в магію зимових свят! 

Немає коментарів:

Дописати коментар