понеділок, 13 грудня 2021 р.

Мандрівка « Магія зимових свят»

 

Швидко промайнуло тепле літечко, за ним – похмура осінь і от настала   чудова  пора року – зима. На перший погляд здається, що зима є найсумнішою порою року. Але бібліотека- філіал №12 доведе вам, що  це не так, адже  зима по-своєму красива, чарівна і весела пора! Вона щедра на свята і тому в  народі говорять: «Зима прийшла і празників привела». 

Адже саме  такі дні  щороку об’єднують  тих, хто так любить цю чудову  і чарівну магічну зимову казку. Свята несуть із собою добро, мир, світлі надії, родинний затишок, найкращі побажання. Всі народні свята, традиції, звичаї та вірування-це духовні скарби  українського народу.  І дійсно: взимку майже щодня – свято
:  7 грудня — Катерини, 13 грудня — Ворожіння та вечорниці на Андрія, 19 грудня — День святого Миколая, 1 січня  Новий рік , 7 січня –Різдво Христове, 13 січня – Щедрий вечір (свято Меланки), 14 січня – святого Василія Великого, покровителя хліборобства (Новий рік за старим стилем), 19 січня – Богоявлення або Водохреща, 15 лютого – Стрітення Господнє.


Саме в цей  казковий час року  створюється зимова казка, відбувається  багато   новорічних  жартів, різноманітних ігор,  конкурсів, розваг, використовуються традиційно колядки та щедрівки, які є унікальними культурними цінностями минулих поколінь. Маленькі  і дорослі  можуть  поринути у святкову різдвяну чарівну атмосферу долучившись до різдвяного вертепу. Вертеп – це свого роду театр, у якому акторами стають усі охочі. 


Це дійство, яке вносить радість, мир та спокій у кожну оселю. В цей час збираються всі близькі і друзі, а господині готують смачні страви. Усім подобається, коли під час зимових свят у  вікнах всіх квартир чи будинків миготять різнокольорові вогники. Та  найприємніше і найемоційніше  в новорічних святах – дарувати і отримувати  гарні теплі емоції та подарунки, і тому  магія  зимових  свят вселяє у серця кожного надію на добро,  сподівання на краще майбутнє, віру у нові успіхи та перспективи…


А що робити, якщо немає новорічного настрою? Рецепт простий – завітати до бібліотеки! У цей непростий рік, сповненого карантинних обмежень, наша бібліотека святково прикрашена і  має свою фото-зону «Новорічне Селфі», підготовлена новорічна виставка «Свято! Сніг! Зима! Різдво!». Бібліотекарі  допоможуть кожному відвідувачу перейнятися духом свята і  психологічно налаштуватись на приємну хвилю зимової магії.

Щиро дякуємо нашим  користувачам і колегам  за посмішки, спілкування та чудову атмосферу на протязі року, що минає. Хай у кожен дім завітає зимова казка!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар