середа, 8 травня 2024 р.

Пекучий біль і пам’ять на віки

 

У 2023 році Верховна Рада встановила 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 р.. У цей же день  більшість європейських країн відзначає цю дату.  Український народ також  вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також  увічнює пам’ять  про мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Усім відомі злочини нацистів на окупованих територіях України (Голокост, розстріли мирного населення, спалення сіл, депортації). Бібліотека філія №12  вирішила доторкнутися серцем до подвигу цих незламних людей через  літературний перегляд «Пекучий біль і пам’ять на віки». 


На якому представлені  видання, що висвітлюють один із найтрагічніших періодів в історії світу : подвиг наших воїнів, нестерпне  страждання простих людей, історії із життя в той складний період.


Сьогодні громадяни України знову мужньо протистоять ворогу захищаючи рідну землю і  Європу,  чим  дають шанс на побудову більш тривкого миру і створення нової, справедливішої, світової системи безпеки.

Наша пам’ять є запобіжником від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися. Тому нам всім потрібно  обов’язково зберегти пам’ять про тих, хто  не шкодуючи свого життя  йшов до цієї перемоги над нацизмом.

Немає коментарів:

Дописати коментар