пʼятницю, 15 жовтня 2021 р.

Бібліокухня « Здорове харчування-це спосіб життя!»



 

Надворі осінь. Тому  із настанням холодів в людському організмі, відбуваються зміни. Слідуючи законам природи, організм починає накопичувати жировий запас, разом з цим падає настрій, хочеться спати і менше рухатися. З настанням осені, як ніколи велика ймовірність впасти в депресію і мати поганий настрій а ще гірше втратити здоров’
я.Тому бібліотека філіал №12 вирішила заздалегідь попередити своїх користувачів і порекомендувати деякі способи збереження здоровя.

 Отже  всі  вчені  відзначають, що зміни в організмі людини  можна регулювати за допомогою харчування. Адже  якісне харчування — неодмінна умова збереження здоров’я. Життя без харчування неможливе. З їжею людина отримує поживні речовими, необхідні для роботи мозку, серця, леденів, м’язів та інших органів. Для нормального розвитку їжа повинна містити у собі білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини та воду.Без цих речовин “побудувати“ міцний, здоровий організм неможливо.


Восени великий асортимент овочів.Крім гарбуза пізня осінь дарує кольорову капусту і пастернак. Хурма, апельсини та мандарини, гранати, айва, фейхоа - просто слів немає, яке це корисне овочеве асорті. Варто згадати і безмежно корисні ягоди - журавлину і брусницю, які теж з'являються восени.

Для захисту від вірусів необхідні аскорбінова, лимонна та інші органічні кислоти, вітамін Е, цинк, селен, мідь, марганець, йод, залізо. Поєднання цих елементів робить імунітет більш міцним.

Для нормального імунітету необхідні і жири. : адже стінки лімфоцитів і макрофагів - клітин, які рятують організм від навали вірусів - складаються з ліпідів, в тому числі "хорошого" холестерину. Тому не виключайте повністю з раціону яйця і тваринні жири і не сідайте взимку на "знежирені" дієти.

Використання меду, в зелений чай - особливо цінне поєднання, замість цукру і цукерочок. Можна додавати мед в кашу вранці, бажано з горіхами.

Отож, їжа — джерело тепла, енергії, росту і здоров’я. Для того, щоб вона виконувала покладені на неї завдання, необхідно, щоб люди вживали якісні продукти харчування. Це вбереже їх від різноманітних хвороб.

Осінь- красива пора і нею треба насолоджуватися, а не впадати в депресію і хворіти. Побільше гуляйте, займайтеся спортом і радійте цій порі року. Як говориться: "У природи немає поганої погоди .."

Немає коментарів:

Дописати коментар