пʼятницю, 15 жовтня 2021 р.

Історична мандрівка «З козацькою іскрою в серці»( день Українського козацтва)

 


14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва та День Захисника України.

Тому в  бібліотеці філіалі №12 д\д  до цієї дати проведено історичну  мандрівку «З козацькою іскрою  в серці» . Для наших допитливих читачів  в читальній залі бібліотеки  представлено книжкову виставку « Почуємо славу, козацьку славу» . Козацьке минуле так глибоко й органічно вкарбувалося в історичну пам’ять, що його історична значимість не викликає сумніву ні в кого. Ця тема близька і зрозуміла з дитинства кожному українцю. 


Кожен  громадянин нашої держави  пишається історією козацького періоду. Це час несамовитої сили, відчайдушної хоробрості і вправності нашого народу.


В мандрівку з бібліотекарями вирушили наші добрі друзі учні  3-В класу ЗОШ №2.Діти активно брали участь у бесіді-діалозі , дізналися цікаві факти з козацького життя, говорили про звичаї козаків, про зброю, чим харчувалися, як жили. Діти переглянули документальну стрічку «Козацькі байки» та  фільм про бойовий гопак «Характерник-Гопак». Гості  охоче  прийняли участь у вікторині «Що ти знаєш про козацтво?». За правильні відповіді  класний керівник Тетяна Валентинівна заохочувала солодкими подарунками. 


А Потребчук  Варя прочитала вітального вірша про Україну.

  Наприкінці заходу школярів ждала фотосесія-сюрприз. В якій діти мали можливість «приміряти» на себе образ простого козака і навіть гетьмана, а дівчатка красувалися у яскравих вінках.  






Для наших допитливих школярів  в читальній залі бібліотеки  представлено книжкову виставку « Почуємо славу, козацьку славу», яка  демонструє чудові книги на тему козацтва і сучасного війська.

Ось такою вийшла наша мандрівка  в добу козацтва. Ми сподіваємося, що  всім присутнім сподобалось у нас в бібліотеці.





Вітаємо всіх зі святом  Покрови Пречистої Богородиці, Днем українського козацтва та Днем Захисника України.

Немає коментарів:

Дописати коментар