середу, 7 жовтня 2020 р.

“Жити в гармонії з природою”

 Природа – дивовижна майстриня! Поглянь, які шедеври вона створила! І все це в Україні!

Поліський стоунхендж, або камяне село


Справжнє диво  природи в лісі біля села Устинівка на Житомирщині. Укриті мохами величезні камені – валуни немов виринули з – під землі. Здалеку вони дуже нагадують українські хатки й вулиці. Це місце оповите легендами. Особливо багато містики навколо виїмок на каменях, що схожі на сліди від людської ноги. Подейкують, якщо стати ногою на такий відбиток і загадати бажання – воно обовязково здійсниться. А ще це дарує зцілення й міцне здоров’я. 

 Джарилгач

      Українські Мальдіви – саме так називають Джарилгач – найбільший острів нашої країни. Тут неймовірна природа і чисте море, білий пісок та унікальна фауна: олені, лані, муфлони, дикі кабани, зайці, лисиці. У морі можна побачити рідкісних дельфінів. А взимку тут гніздиться понад 150 тисяч перелітних птахів. Люди їдуть сюди помріяти, насолодитися тишею, спокоєм та зміцнити здоровя в цілющих водах лиманних озер, яких тут понад 200. 

Лемурійське озеро

Хочеш милуватися неймовірним краєвидами й читати книгу, лежачи просто на воді? Вирушай на Херсонщину! Неподалік села Григорівка Чаплинського  району в одній із бухт затоки Сиваш є унікальне Лемурійсь-ке (Рожеве) озеро! Завдяки водоростям вода тут рожева, ще й цілюща. Цю водойму часто порівнюють з австралійським мінеральним озером Гіллер.

Тунель кохання

Навіть не віриться, що це природний витвір ландшафтного мистецтва. Зелений коридор простягається вздовж залізничної колії між селищами Клевань та Оржів , ніби символізуючи об’єднання. Особливо гарно та романтично тут влітку й восени.

Водоспад Шипіт 

Найкрасивіший водоспад Закарпаття.

Поряд із ним ти почуваєшся зовсім крихітним, адже висота скелі, із якої він спадає, - 14 метрів.

Тож приумножуємо та зберігаємо цю дивовижну  красу!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар