неділю, 7 червня 2020 р.

Віртуальна виставка«Дружба-чудо із чудес»


    
Дружба - так само як і любов, найсильніше почуття, яке об'єднує серця  та  є найціннішим скарбом. Вона допомагає нам впоратися з проблемами, робить нас кращими, сильнішими, витривалішими.
       День 9 червня Міжнародний день друзів  не відзначено червоним кольором у календарі, і він не є вихідним. Але, тим не менш, це ще один чудовий привід зустрітися зі старими друзями і приятелями, провести разом вечір, поділитися секретами. 
      
 Значимість дружби дуже цінна і висока. Адже серед багатьох людей дуже складно знайти людину, яка розділить ваш світогляд, зрозуміє вас у важку хвилину і розділить з вами переживання, горе, радість і щастя, буде зберігати всі ваші секрети і залишиться вірним. Справжня дружба дуже цінна і це величезна радість, коли у вас є справжній друг . Адже справжніх друзів багато не буває.
      Кажуть, що дружба, це коли в людях живе одна душа. Один потрібен кожному, не зважаючи на вік та уподобання. Друзі, друг - це люди, які тебе люблять не за те, що в тебе щось є ,друзі люблять тебе просто тому, що ти є. У кожному віці дружба має свої цінності.
     Так от підліткова дружба має свої особливості і пов’язано це з тим, що саме в цей період підліток починає розуміти свої потреби в житті, а також гостру потребу в близькій людині. Не важливо, скільки друзів буде у підлітка. Адже деякі хочуть, щоб у них було багато друзів. А деяким досить одного або двох. Тут головне, щоб дружба була справжньою,  щирою і не згасаючою з часом.
Яким повинен бути друг?
Вірним. Терплячим. Добрим.
Так, саме таким! Адже він же Друг!
    Друг пройде перевірку і часом, і обставинами. І з роками справжня дружба стає тільки міцнішою. Не дарма в народі говорять не май сто рублів, а май сто друзів.
       Можливо Ви відповісте на такі прості  запитання і дещо цікаве виявите для себе.
       Що розуміють під дружбою ваші діти ?
        А що вона означає для самих вас ?
        Які вони – справжні друзі?
        Чи завжди можна зберегти дружбу, пронісши її крізь численні перешкоди?
              Про дружбу написано книг не менше, ніж про любов. Напередодні Міжнародного дня друзів ми пропонуємо ще раз перечитати   знайомі  і не знайомі книжки про дружбу  і  зрозуміти їх глибину   можливо вони  допоможуть відповісти на ці та інші питання.
Маршалл Лора       « Запит на дружбу»
Це почалося ще в школі. До класу Луїзи пришла загадкова й потайна Марія. Між дівчатами виникла приязнь, і вони стали подругами. А потім трапилося дещо, про що хотілося б ніколи не згадувати. Те, що зникло назавжди, померло разом з Марією… Та одного дня вже доросла Луїза отримує сповіщення: Марія Вестон хоче стати вашим другом на Facebook. Але цього не може бути. Бо Марії не може бути. Давно забуті жахіття та старанно приховані секрети. І та ніч у далекому минулому, що назавжди пов’язала двох дівчат моторошною таємницею. Якщо Марія жива, Луїза втратить усе: роботу, сина і навіть власне життя.Приголомшливо. Маршалл майстерно об’єднує минуле та сьогодення


ТОВ Artbooks Люк Пірсон "Гільда і Троль"
Морські духи, велетні, химерні лісовики й тролі… Гільдине оточення не назвеш звичайним. Ясна річ, чого тільки з нею не стається! Але, як каже сама Гільда, таке воно – життя шукача пригод.«Гільда і троль» – перша книга з цілої серії коміксів про пригоди безстрашної дівчинки з блакитним волоссям. Вигадав і намалював Гільду популярний британський ілюстратор Люк Пірсон. Сюжет коміксу та дотепні діалоги припадуть до душі не лише дітям, а й дорослим.

         



Керстин Шене, Нина Гунтесрайнер «Хочеш бути моїм другом?»
Що робити, коли в тебе зовсім немає друзів, а улюблені іграшки вже не тішать?.. Вирушити на пошуки справжнього друга! Саме так і чинить кумедний пес Джек. Щосили він намагається заприязнитися з кожним, кого зустрічає, але весь час потрапляє в безглузді ситуації. Та Джек не сумує. Справжній друг обов’язково з’явиться та буде радий прийняти тебе таким, який ти є!


 «Три товариші» Еріх Марія Ремарк 
Книга про любов та дружбу. Здавалось, така жахлива подія, як перша світова війна, подарувала головним героям справжню дружбу. Роберт, Отто та Ґотфрід продовжують бути вірними один одному, попри втрачену молодість і муки примар минулого. Щира історія про прийняття людей будь-якими і готовність пожертвувати всім заради того, щоб друзі були щасливі.



Пригоди Незнайка та його друзів     Носов Николай Николаевич
Казкова повість Миколи Носова розповідає про неймовірні історії про Незнайка та його друзів. Мешканці Квіткового міста — коротульки полетять на повітряній кулі, проїдуться на газованому автомобілі, доведуть, що касторка та йод корисніші від медового пластиря. Ці та інші пригоди героїв чекають на юних читачів у добрій книжці.

       





Стив Мартин, Роберт Чалдини, Ноа Гольдштейн  «Маленька книга «Так!». Як знайти друзів, підвищити впевненість у собі і розвинути вміння переконувати інших»
           Із цієї маленької книги «Так!», яку підготував професор Роберт Чалдині, ви довідаєтеся, як незначні зміни в підході до спілкування значно вплинуть на ваш успіх.І, вдаючись до цих змін, ви зможете переконувати і колег зважити на ваші пропозиції поліпшення роботи, і дітей узятися до виконання домашнього завдання, і друзів податися в мандрівку в гори, а не вилежуватися на піску на морі. І докладати титанічних зусиль вам не доведеться.



Серія про Гаррі Поттера. Джоан Ролінґ 
Цим книжкам не звикати відкривати добірки і топ-списки. Окрім магії, пригод і боротьби добра зі злом, «Гаррі Поттер» залишається історією про справжню дружбу. Про те, що справжні друзі з тобою, коли ти – відомий улюбленець натовпу і коли ти – вигнанець, якому ніхто не довіряє. Про те, що справжня дружба це вміння слухати, довіряти і шукати компроміси. І нарешті, друзі – це ті, які готові ризикнути життям, кинути все, що мають, щоб допомогти зробити велику справу.




«Ловець повітряниx зміїв» Xалед Госсейні 
       Тонка, але груба. Сентиментальна, але жорстока. Історія, яка не помилує нікого. Але все одно, це історія про дружбу. Жаxлива історія про дружбу, яка може пережити навіть зраду. Автор дає змогу герою виправити наслідки своєї ницісті та боягузтва.Спокутувати свою провину перед тим, хто вважав його справжнім другом.Ця книжка змушує переосмислити свою поведінку і окремі вчинки зокрема. Змушує не просто поглянути на жахливу долю Афганістану, а проникнутися нею.І можливо навчитись цінувати відносний спокій власного життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар