суботу, 22 квітня 2023 р.

Інформ-хвилинка «Казка-ключик до дитячої душі»

 


Чарівні казки завжди привертають  особливу увагу маленьких читачів. І це не дивно: улюблені казкові герої приваблюють своєю силою, хоробрістю та кмітливістю.





Цього дня до бібліотеки-філії №12
  завітали учні 2-го класу ЗОШ №20 на  інформ-хвилинку «Казка-ключик до дитячої душі». Завдяки мудрій казці, маленький  читач вчиться розрізняти добро і зло, засвоює вічні людські  цінності, осягає дивовижну красу  рідної природи. 


Адже  казки- це наші великі та мудрі вчителі, що спочатку виховують, а потім навчають жити й боротися з труднощами сьогодення. Читаючи казки, наші  користувачі стають добрішими, мудрішими, сильнішими.


Під час
  інформ-хвилинки  діти повторили  шкільний матеріал, який  вони уже засвоїли зі своїм вчителькою  М. Сулимою. Розповіли про улюблені казки та улюблених казкових героїв. Бібліотекар Т. Бойко на прикладі казки « Зароблений карбованець», спонукала дітей до роздумів про  чесну і корисну працю їх, як учнів, та і їх батьків.Також на запрошення бібліотекаря  діти активно брали участь  у вікторині «Відгадай казкового героя?», а  на фліпчарті     відображали вгаданих казкових героїв. 


Школярі переглянути
  чимало яскравих книг, і навіть зачитати вголос невеликий уривок з казок різних народів світу. Не оминули наші гості увагою і чарівну дитячу виставку художнього текстилю «Веселкові візерунки» вихованців Лідії Орел Полтавської  ДХШ. Чимало дітлахів зацікавилися роботами своїх однолітків.

 


Казка –це  чудо людської душі, що дозволяє нам залишатися дітьми, вірити в добро й чудеса, а це нам зараз  дуже потрібно.

Немає коментарів:

Дописати коментар