середу, 12 квітня 2023 р.

Етнографічна подорож « Великдень просить на гостини»

 

 В калейдоскопі часу миготять події і обличчя, країни і народи…Здається, нам лишаються тільки тіні, і як може стосуватися нас те, що було   сто чи двісті років тому? Та зупинимось і оглянемось.

 В переддень великого і світлого свята Великодня спробуємо згадати, як зустрічали Великдень наші предки.


 Наша бібліотека-філія №12 запросила  в    етнографічну подорож « Великдень просить на гостини»  своїх добрих друзів - учнів молодших класів ЗОШ №20 з класним керівником Інною Нерябовою. Бібліотекар познайомила дітлахів з народними традиціями Білого тижня, що передує Великодню, а також про саме свято Пасхи. Діти  у спілкування поділилися своїми сімейними традиціями, та поділилися спогадами про участь яку вони беруть в підготовці до свята. 


Як виявилося, навіть деякі хлопчики разом з бабусями готують  смачне тісто для пасок, а дівчатка приймали  участь у розмальовці писанок.




Яскраву ноту в нашу подорож додала прекрасна виставка художнього текстилю « Веселкові візерунки» учнів 2-3 класів ПДХШ , яку нам підготувала викладач Лідія Орел. Діти та  батьки  з цікавістю переглянули роботи  юних майстрів. І ми  запропонували школярам створити спільну  власну велику писанку на фліпчарті. Кожна дитина відтворила на писанці свій орнамент. На згадку про  Великодню подорож всі  зробили святкове фото та селфі.


Великдень
 
- одне з найбільших свят. Отож готуймося до нього належно, будьмо щирими і добрими!!!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар