пʼятницю, 14 квітня 2023 р.

Година цікавих повідомлень " Озера- перлини природи"

 


Озера- живі організми  Землі, і через те вони досить багатоликі й різноманітні, як усе живе на нашій планеті. Адже кожне озеро- це дім, середовище, житло, в яких народжуються, живуть і помирають міріади живих істот. Озеро — природна водойма в заглибленнях суходолу.

Для більшості з нас озера- це відпочинок, спокій,краса.Влітку, коли надворі спека, а кондиціонер на роботі не справляється зі своїм завданням, ми всі заплющуємо очі і мріємо потрапити кудись поближче до води, де було б відчуття свіжості і свободи. В Україні багато мальовничих місць, де можна врятуватись від спеки і куди варто поїхати, принаймні, на короткі вихідні. Тому одна з вимог Європейської спільноти до України, яка забезпечує нашій державі вступ до Євросоюзу, – наявність заходів, спрямованих на збереження біологічного різноманіття. Саме тому бібліотека -філія №12 привертає  увагу своїх користувачів,  повідомляючи їм цікаві факти про природу та її збереження. От і сьогодні ми вирішили розповісти  хлопчакам про  таке природнє явище, як озера.

 


Діти мали можливість дізнатися які є озера в Україні та світі, які найглибші, і в яких  навіть живуть акули. Дехто з дітей поділився  спогадами про свої подорожі разом з батьками та бабусями до озер нашої Полтавщини: «Блакитні озера»  село Собківка,  «полтавська Венеція» -
селище Лісок  в межиріччі Ворскли  та Коломаку. 


Також  школярі  разом з бібліотекарем, використовуючи мережу Інтернет, та комп’ютерне обладнання порівняли озера нашої держави та інших країн. Особливу увагу звернули на  країну «1000 озер» Фінляндію.

Отже, дізнавшись чимало цікавого з представлених книг та Інтернету, у дітей  буде можливість  стати більш спостережливими та відповідальними за природу ,яка їх оточує.

Немає коментарів:

Дописати коментар