суботу, 8 квітня 2023 р.

Бесіда « Сріблястий звук павутинки» ( 90-річчя В. Близнеця)

 В ці весняні дні виповнюється  90 років з дня народження українського  дитячого письменника-прозаїка В. Близнеця, який народився  10 квітня


1933 у селі Володимирівка, Кіровоградської  (Кропивницької) області . Публікуватися почав 1959p. Більшість написаних книжок — для дітей. Тому наша бібліотека № 12  поспілкувалася з маленькими користувачами  про найважливіші теми , які  охоплює автор у своїх творах : життя і смерть, правду й кривду, любов і ненависть. Говорив автор у своїх творах  з дітьми просто, як із дорослими. Тож і не дивно, що його книжки для дітей одразу привертають увагу читачів.


Величезний успіх мала повість «Звук павутинки», яка змусила критиків говорити про автора, як про одного з найяскравіших дитячих письменників України. Герой повісті Льонька, навколишній світ якого населений незвичайними звуками, явищами, істотами та різними пригодами.  


Написав і чимало інших книг
: «Земля світлячків. Звук павутинки», «Женя і Синько», «Оленчине свято. . Золота гора до неба» 2003 року Міжнародний освітній фонд ім. Ярослава Мудрого започаткував Літературну премію «Звук павутинки» імені Віктора Близнеця за найкращі твори для дітей.


Отже Віктор Близнець був дитячим письменником за природою
свого таланту, тому рекомендуємо всім познайомитися з його  книгами.

Немає коментарів:

Дописати коментар