понеділок, 29 серпня 2022 р.

Голосні читання віршів про Україну «Україна- це вічність, не тільки сьогоднішня, але передусім минула й майбутня»

 Любіть Україну, як сонце любіть,

як вітер, і трави, і води...

В годину щасливу і в радості мить,

любіть у годину негоди….

В.Сосюра


Читання вголос – форма соціокультурної діяльності бібліотек, спрямована на популяризацію книги, залучення користувачів до процесу читання, виховання в них комунікативних навичок, вдумливого сприйняття текстів шляхом публічного прочитання творів.


Тому наша бібліотека –філія №12 постійно практикує таку форму популяризації  різноманітних  творів: скоромовок на одній нозі(в ігровій формі), байок,віршів,оповідань. От і  цього разу ми запропонували  нашим користувачам прочитати вголос вірші про Україну  відомих поетів : В. Сосюри, М. Рильського, Б. Олійника, Т. Шевченка , М. Бажана ,П. Воронька, Л. Костенко та багатьох інших.


Кожен з читачів старався прочитати краще за свого товариша,  бо хто більше читає, у того техніка читання краща, ніж у тих, хто не любить читати. Це для них як заохочення частіше відвідувати бібліотеку і брати книги для читання. Адже скоро початок нового навчального року.

Проведений час у бібліотеці виявився для дітей пізнавальним і веселим, а деякі з них зізналися що  й самі намагаються писати вірші про рідну  Україну.


«Гарна книга, як добре товариство, просвітлює й облагороджує почуття і звички». Ці слова належать  українському вченому-хірургу Миколі Івановичу Пирогову, який наголошував на важливості читання в житті людини. Працівники бібліотеки повністю погоджуються з думкою цієї видатної людини.


Тим більш, що в цьому році  Всеукраїнський тиждень дитячого читання  проходив під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!».

Немає коментарів:

Дописати коментар