вівторок, 5 грудня 2023 р.

Віртуальна вікторина “Найкращі вояки запорізькі козаки”

 Війна для козака була настільки ж необхідна, як птахові – крила, як рибі -  вода. Без війни козак – не козак, без війни лицар – не лицар. Він піклувався загалом не про те, щоб на війні врятувати собі життя, а щоб умерти в бою, як помирають справжні лицарі.

Січ була державою, у якій панували закони, справедливість і дисципліна. Від неї народилася перша у світі конституція Пилипа Орлика й перше національне Євангеліє. Бібліотека-філія №12 пропонує переглянути віртуальну вікторину “Найкращі вояки запорізькі козаки”, і перевіримо, як добре ви знаєте життя, побут, звичаї та подвиги козаків?

Козаки вміли не лише воювати, також вони любили книги, а свою молодь навчали грамоти. На Січі існували школи, де готували фахівців військової справи. Були серед козаків і свої лікарі. Їх величали характерниками.

6 грудня українці відзначають одне з найважливіших національних свят – День збройних сил України. Щиро бажаємо кожному захиснику і захисниці повернутися додому цілими та неушкодженими, і принести із собою перемогу!



Немає коментарів:

Дописати коментар