середу, 6 грудня 2023 р.

Літературна година « Сторінками сучасних дитячих книг» ( Національний тиждень читання 4-10 грудня)

 


В Україні стартував Національний тиждень читання. Мета цієї акції — об’єднати
 українське суспільство навколо читання, як тренду. Наша бібліотека також долучилася до  просвітницької акції, запропонованої Українським інститутом  книги. 

Тому з цією метою
 ми запросили на літературну годину « Сторінками сучасних дитячих книг» наших добрих сусідів – другокласників ЗОШ №20.





Сьогодні в Україні видається велика кількість книжок, особливо дитячих. Це старі добрі казки, історії про героїв  для дітей.  Кожна книга наповнена ідеєю добра, мудрості, щирості адже дитячі письменники в усьому світі хочуть, щоб дівчаткам та хлопчикам жилося затишно на планеті Земля.


 

Сьогодні ми звернули увагу дітей на тих хто живе поруч з нами: на тварин та птахів, про яких написано чимало цікавих і хороших книг. Дитячій увазі були представлені книги відомих сучасних дитячих письменників: І. Андрусяка, Г. Кирпи, М. Князевич, Г. Вдовиченко, Р. Скоттона, Д. Керр та інших. Та найбільше захоплення викликала розповідь бібліотекаря про лисинятко з книги  М. Князевич «Шустрик», про хом’яка Жерара І. Андрусяка «Морськосвинський детектив»  і про котиків Г.Вдовиченко «Котохатка». Навіть на заході діти не могли відірватися від читання  яскраво ілюстрованих цікавих книжкових історій.

На завершення,  уже традиційно, щоб розвантажити емоції школярів, ми з задоволенням запропонували їм зимову веселу  руханку «Падає сніжок» та пригостили дітлахів солодощами.





Отже, якщо ви ще не записані до нашої бібліотеки- то поспішайте адже багато читати- це  цікаво та круто.
Оскільки нація, яка багато читає завжди перемагає!!  

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар