четвер, 27 січня 2022 р.

Літературна подорож «Благословенні стежки Григорія Сковороди»

 


Цього року наша країна на державному рівні буде відзначати   300-річчя з дня народження великого українця, філософа- гуманіста, письменника  Григорія Савича Сковороди.

Його  ім’я звучить в історії незгасної думки і слова – Григорій Сковорода. Із саквою за плечима пройшов він шляхами й роздоріжжями рідного краю, думкою вимірюючи простори всесвіту, а мудрістю прославляючи свій народ.


Перед царськими тронами не схиляв він свого чола, віддаючи перевагу спілкуванню з простим людом, переймаючись його проблемами і бідами. Нащадки з гордістю називають ім’я Сковороди, яке своїм 300-літнім безсмертям пішло у мандрівку століть з мудрим словом, байкою  і дзвінкою піснею.


Наша бібліотека-філія №12 також не залишилась осторонь  цього славного ювілею, тим більше, що Григорій Сковорода наш земляк, з  Чорнух. На цікаву літературну подорож «Благословенні  стежки Григорія Сковороди»  до нас завітали шестикласники ЗОШ №2. Бібліотекар познайомила дітей з біографією письменника, навела цікаві  і навіть  містичні факти з життя  Г. Сковороди. Ми запропонували  учням прокоментувати виведені на екран життєві принципи  талановитого народного філософа. Отож  вони мали змогу порівняти в сьогоденні пошук сенсу життя, який залишився актуальним  і зараз, не зважаючи на 300 років, що минули.


Літературна подорож «Благословенні  стежки Григорія Сковороди» ще раз довела, що  пам’ять  про  Григорія Сковороду, як людину, філософа і письменника не буде забута і  наступними поколіннями. Адже завжди, переступаючи межу із світу в світ, він іде з рідним народом.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар