пʼятницю, 14 січня 2022 р.

Коза йде, Новий Рік веде!!

 

За тиждень після Різдва, 14 січня, за старим стилем, увесь український народ  святкує Новий Рік. Це найдавніше, і одне з найпопулярніших свят. Бібліотека філіал №12 постійно підтримує українські традиції. От і цього разу   з науковими співробітниками Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського та школярами молодших класів ЗОШ №20 поринули у магію новорічних свят.


Діти  згадали традиційні страви, які подавалися на український стіл  в щедрий вечір, і обряди, що пов’язані з ним. 



На заході діти самі  мали можливість  стати  учасниками чарівного дійства - з «Маланкою» і «Козою», поспівати разом старовинних щедрівок. 



Малеча з радістю розповіла, як вдома вони дотримуються  новорічних традицій, приймаючи участь в щедруваннях і посіваннях.


Найбільше задоволення дітям приніс майстер-клас з виготовлення іграшки-оберегу «Коза». Школярики сміливо взялися за роботу: в’язали вузлики і петельки з міцного шпагату, прикрашаючи виріб червоними нитками, додаючи до виробу безмежну чудернацьку дитячу фантазію. 


Звичайно позитивний настрій у читачів був би не повним, якби зроблений своїми руками оберіг «Коза», вони не понесли  у свої затишні оселі.  Присутні «Коза» і «Маланка» залишилися задоволеними від спілкування з  веселими дітлахами.



На згадку про чудовий захід присутні зробили спільне фото.

Хай щастить всім в Новому році! Нехай 2022 рік буде щедрим для вас на подарунки!!

Немає коментарів:

Дописати коментар