четвер, 20 січня 2022 р.

Година інформації « Міцна держава-єдиний дух народу»

 

22 січня 1919 року. Морозний день, Київ ніби сяє, прикрашений прапорами та транспарантами. Саме тут, на Софіївській площі, перед рядами радісних людей представники УНР М. Грушевський, С. Петлюра, В. Винниченко та Західноукраїнської Народної республіки генерали М. Тарнавський, В. Курманович підписали Акт Злуки. І цього ж дня на Софіївському майдані в Києві  було проголошено Акт  Соборності українських земель, тобто об’єднання УНР та ЗНР. Відтепер Україна стала єдиною! Український народ возз’єднався на своїй землі в єдиній українській державі.

  

І тому напередодні цього знаменного дня до бібліотеки філіалу №12 завітали наші маленькі друзі, учні молодших класів  Приватної початкової школи міста Полтави «ДКУ». Для них ми підготували чудову цікаву, яскраву,  книжкову виставку « І рідна ,й мила ,й дорога- Моя Україна- єдина країна», на якій представлені книжкові та періодичні видання, що в зрозумілій для дітей формі розкривають історію нашої  держави.

Бібліотекар Т. Бойко запропонувала школярам цікаву вікторину «Ми - українці», під час якої діти мали можливість проявити свої знання про рідну  країну, маленькими громадянами якої вони є.



 На згадку про цю подію  22 січня 1990 року сотні тисяч українців з різних регіонів, взявшись за руки, утворили живий ланцюг від Києва до Львова, щоб вкотре довести - сила нашої держави в єдності українських земель. Тому нашим маленьким гостям ми також запропонували створити живий символічний ланцюг на згадку про Акт Злуки українських земель в єдину Соборну державу.


Тільки разом ми збережемо незалежність. У єдності сила народу!!

Немає коментарів:

Дописати коментар