середу, 26 січня 2022 р.

Бібліо-калейдоскоп «Хороші книги яскравіші за зірки»

 


Книга –одне з найбільших  чудес створених людиною. Відколи люди навчилися писати, всю свою мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє, полетіти в космос та багато іншого.



Сьогодні до нашої бібліотеки-філії № 12, вперше в цьому році ,завітали шестикласники ЗОШ №2  на підготовлений нами бібліо-калейдоскоп,  який «переніс» всіх школярів в різні країни, різні епохи. Але об’єднувала нас всіх одна мета - дізнатися якомога більше про  книги і бібліотеки.


Діти мали можливість  переглянути відеоролик «Найнезвичайніші, наймодерніші бібліотеки світу» і дізнатися  історію  книги: винайдення паперу, історію книгодрукування, про  найбільші і найменші книжки в світі. Особливий інтерес в учнів викликала стара друкарська машинка, на таких  колись друкували свої твори і В. Нестайко, О. Іваненко, В. Рутківський  і багато інших.

 На заході ми також  ознайомили учнів з нещодавно отриманою новою літературою: пригодницькими повістями, детективами, смішними цікавими історіями зі шкільного життя. Особливий інтерес у дітей викликала «мотивуюча»  література, яка стосується  життєвих ситуацій підлітків.


Бібліо-калейдоскоп  ще раз  переконав дітей у тому, що книга для нас всіх добрий помічник, порадник і вчитель. Діти були вдячні за зустріч і ми будемо чекати  їх на нові гостини.

Немає коментарів:

Дописати коментар