пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

Літературна година « Калинова рідна мова »

 

  


  Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. Мова – духовне багатство народу, це історія життя наших далеких предків, це наш родовід. Українською  розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали нам колискові. Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Вона, мов неповторний самоцвіт, виграє барвами веселки, має своє звучання, свою вагомість, свою красу.

      Наша бібліотека-філія №12 в своїй роботі завжди намагалася донести нашим маленьким користувачам всі кращі твори, написані нашою мовою, показати її невичерпну красу та глибину… Отож літературна година « Калинова рідна мова» і була присвячена цій темі. Наша юні читачі читали невеликі оповідання, вірші відомих українських поетів, розгадували мовні головоломки. Ми розповіли дітям цікаві факти та історії, що стосуються української мови. А на книжковій виставці  « Мова- цвіт душі » були представлено багато яскравих та цікавих книжок, що присвячені мові.

       Серед учасників були і ті, хто продовжить вивчення мови з початком навчального року, і ті, для кого вивчення рідної мови буде початком великого уроку, що запам’ятається на все життя…Кожен з нас – частина великої країни.

А мова наша- це частина нашого серця, часточка душі. Україна та мова нерозривно пов’язані,  ми повинні шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу, щоб зберегти її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар