Наше здоров’я значним чином залежить від того, з
чого складається наш раціон харчування. Тому про користь натуральних продуктів
годі й говорити, а мед , як ніщо, належить до надзвичайно корисних продуктів
харчування. І наша бібліотека- філія №12 вирішила розповісти своїм користувачам не тільки про
користь меду та бджіл, але й про представників найсолодшої професії- пасічників, адже пасічників цінували на нашій землі із сивої
давнини. День пасічника в Україні почали святкувати з 1997 року.
На пасіках країни сьогодні близько п’яти
мільйонів бджолиних сімей, і Україна займає одне з знакових місць в
експорті меду. В цей день в усіх містах
України відбуваються ярмарки, де презентуються різноманітні сорти меду та інша солодка продукція.
Ми запропонували дітям чимало цікавої інформації про бджолу- трудівницю.Зокрема:
-в середньому, медова бджола виробляє 1/12 чайної ложки меду протягом свого життя. Наразі, кількість бджіл у світі швидко спадає. Тому робота пасічників – важлива складова у збереженні популяції цих комах.
-для того, щоб зібрати 100 грамів меду, бджолі необхідно облетіти ні багато ні мало, 46 тисяч км, для порівняння – це довжина екватора.
-
бджоли – найпрацьовитіші істоти з усіх земних створінь. Новонароджені бджоли
починають трудитися вже на другий день свого життя, а на 6–10 дні свого життя
бджоли вже будують стільники і виконують «навчальні» польоти.
-бджола
в змозі тягти вагу в 310 разів важчу за себе.
-у
бджоли п’ять очей. Три у верхній частині голови і двоє попереду.
-це
єдина комаха, яка виробляє їжу, яку їдять люди.
На завершення ми запропонували нашим маленьким користувачам приєднатися до свята й розмалювати веселу бджолу. У кожного вийшла своя бджола, але всі дітлахи розуміють, що бджола найкорисніша комаха в світі. Не дарма в народі кажуть : «Бджола – божа мушка, а пасічник – божий чоловік».
Отож їжте мед, шануйте бджолу та
пасічника і будьте здорові!
Немає коментарів:
Дописати коментар