вівторок, 30 липня 2024 р.

Літературна година « Фольклорна скарбничка» ( міні- проект «Добрі звичаї нашого народу»)

 


Фольклор - усна народна творчість. Це твори, що складені народом та передавалися із вуст в уста, із покоління в покоління, при цьому змінювалися і доповнювалися. У фольклорних творах втілений колективний життєвий  досвід, ідеали, прагнення, риси характеру, традиції різних народів. Це ніби духовне послання наших далеких предків нам, їхнім нащадкам, щоб ми здійснили їхні  мрії про перемогу Добра, Справедливості, Мудрості, Розуму в нашому з вами  людському житті.

Саме  фольклор породжує бажання творити свою ідентичність і свою державу. Саме  ця нематеріальна культурна спадщина об’єднує людей зі всіх регіонів країни, допомагає закладати в прийдешні покоління паростки добра, виховувати шанобливе ставлення до нашого культурного надбання. Народ, який дбає про свою самобутність, ідентифікацію через традицію фольклору, дбає про себе і про свою державу.

 


От і ми  запропонували  нашим читачам долучитися до  пізнання усної української народної творчості через читання прислів’їв, скоромовок, приказок….Діти залюбки читали, ще й додавали родинних висловів. Адже у дітей більше вільного часу і це породжує  свої жанри фольклору — лічилки, скоромовки, дражнилки, ігри тощо.


Ми переконалися, що фольклор, як результат духовної праці багатьох віків, є надзвичайно цінним культурним надбанням українського народу: пронизаний гуманними і свободолюбними ідеями, він розвиває і підносить все, що є доброго і гарного в людській душі, плекає почуття краси, піддержує національну свідомість та історичну традицію.

Немає коментарів:

Дописати коментар