четвер, 18 липня 2024 р.

Година цікавих повідомлень «Обери здоров’я, обери життя» (Міжнародний День нездорової їжі)

 


У світі існує особливий день у році, що називається Міжнародним днем нездорової їжі. Він щороку відзначається 21 липня. Нездорову їжу часто називають «пустими калоріями». Вона навантажує наш організм надмірною кількістю жиру, цукру й солі, при цьому містить дуже мало харчових волокон, вітамінів і мінералів. Саме такими прийнято вважати цукерки, гамбургери, солодкі напої, кондитерські вироби, картоплю - фрі та інші звабливі перекуси. Є багато інформації про шкідливість нездорової їжі, тож останнім часом дедалі більше людей виключають її зі свого раціону.


Тому бібліотека філія №12 на протязі дня  доносила своїм користувачам  цікаву інформацію про  здорове харчування, адже саме так можна зберегти своє здоров’я та  продовжити щасливе життя, бо кожна п'ята людина в світі помирає від нездорової їжі. Нездорове харчування щорічно забирає життя 11 мільйонів людей, стверджують вчені. В сучасному світі  вчених цікавила не проблема ожиріння, а неправильне харчування, що завдає шкоди серцю і викликає рак. Необхідно розповідати людям про користь здорового харчування, і вони зроблять правильний вибір. В популярності нездорової їжі у першу чергу варто звинувачувати телевізор та інтернет з рекламою.


Топ 5 фактів про фаст-фуд.

1.У банці Coca-Cola міститься приблизно від восьми до десяти чайних ложок цукру

2.Порція картоплі фрі з McDonald's має близько 600 калорій і не допоможе вам втамувати голод, а замість цього зробить вас ще більш голодним.

3.Багато досліджень показали, що матері, які їдять нездорову їжу під час вагітності та грудного вигодовування, народжують дітей, схильних до ожиріння протягом усього життя. Їхні діти також схильні до діабету і високого рівня холестерину.

4.Найпопулярніший згущувач, кукурудзяний декстрин, який використовується в деяких продуктах нездорової їжі, також є клеєм для конвертів і поштових марок...5.Останні наукові дослідження, проведені в Китаї, показали, що темпи зростання раку молочної залози в країні значно збільшилися через споживання західної нездорової їжі.

 Отже головне - не вага, а якість продуктів.    

Немає коментарів:

Дописати коментар