суботу, 19 листопада 2022 р.

Хвилина пам’яті «Україна – країна нескорених» (до Дня Гідності і Свободи)

 


Гідність, свобода, незалежність, патріотизм, мужність, героїзм – за останні роки ці високі поняття стали особливо близькі кожній людині, яка вважає себе справжнім громадянином. Ми живемо в час, коли Україні потрібні не гучні слова, але потрібні відповідальні вчинки та реальний захист її існування в якості суверенної держави. Щороку 21 листопада, згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 р. в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Визначну дату встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

        День гідності та свободи досить міцно укоренився у нашу традицію. Бо це була не ініціатива згори. Цей день виник на запит суспільства. І саме в цей день люди вважають за обов’язок і честь вшанувати пам’ять учасників Майдану, загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні.                                                 

       Бібліотека-філія №12 запрошує всіх приєднатися до хвилини пам’яті і згадати героїв, що віддали своє життя за Україну.

     Україна потрібна нам, а ми потрібні Україні – уже багато років це поняття не викликає жодних запитань та не потребує зайвих доказів, адже з листопада 2013-го року весь світ упевнився в тому, що в центрі Європи живе народ, який має честь і гідність, має мужність і силу протистояти агресору, який зазіхнув на його суверенітет та територіальну цілісність.

           


                      
            «Стоїть Україна! Стоять її храми. І люди.

               Стоїть за свободу            

              Крилатий і вільний народ!»

У ті похмурі осінні дні ми відчули себе єдиним народом, незалежно від мови, на якій говоримо чи релігії, яку сповідуємо. Ми позбулися кайданів байдужості і остаточно зрозуміли, що саме від нас залежить майбутнє нашої країни, наших дітей…      

Сьогодні триває героїчна боротьба українського народу проти російських загарбників у повномасштабній війні. Це – історичний період героїчної оборони, завзятого відвойовування окупованих територій, запеклої битви за національну гідність, свободу і правду, за мову та свою ідентичність, за право жити на своїй землі. Після всіх втрат, які понесла за останні роки Україна, ми не маємо права схибити і, тим паче, зрадити ідеалам та вимогам Революції Гідності. Наша боротьба не закінчиться, поки не будуть втілені в життя його прагнення та сподівання.

                                               

       Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Наші воїни показують міць, уміння відстоювати свої землі та незалежність, а народ України – демонструє світу справжню витримку!

      Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

     Будьмо гідними пам’яті героїв, всіх знайомих і незнайомих нам людей, в очах яких ми бачимо гідність, і які боронять нашу свободу та нашу незалежність.                        

                                               


      Слава Україні! Слава країні нескорених!

Немає коментарів:

Дописати коментар