середу, 16 листопада 2022 р.

Інформхвилинка «Корисна красива дрібничка» ( 16 листопада- Всесвітній день гудзика)

        


Є на світі речі до яких  всі звикли настільки, що їх просто не помічають. Здається вони були завжди. Ну що ж це за  дрібничка-  ґудзик?  Маленький дрібненький предмет одягу… А спробуйте обійтися без нього, навряд чи й вийде! Тому бібліотека-філія №12 разом зі своїми маленькими користувачами провела цікаву інформхвилинку присвячену Всесвітньому дню гудзика

« Корисна красива дрібничка».

      



Хай які ультрамодні елементи одягу вигадують дизайнери, але уявити наше життя без гудзичка дуже важко. Нині у світі навіть є цілі музеї гудзиків. А колись було по-іншому. Ми розповіли школярам про історію гудзика, про те з яких матеріалів виготогвляли гудзики в давнину. Ґудзик був і прикрасою і показником статусу людини. Наприклад, на парадному костюмі короля Франції Франциска Першого було понад 13 тисяч золотих крихітних гудзичків!

      



   Маленькі користувачі з великим задоволенням роздивлялися колекцію гудзиків, приміряли їх до одягу. Але найцікавіше було створювати цілі картини з допомогою яскравих гудзиків, виявляючи при цьому справжню фантазію.

         Ну і на останок  ми розповіли дещо про прикмети, що пов’язані з гудзиками. Наші предки вважали ґудзик амулетом, що відлякує злі сили. І до сьогодні збереглися деякі з них. Знайшов ґудзик – чекай на успіх, а втратив – будь обережний і обачний, стережись невдачі. Виявляється, що пришити ґудзик треба теж вміти. Є особливі способи пришивання, щоб «притягнути» удачу!

 


Школярі з цікавістю роздивлялися способи пришивання гудзиків, а раптом допоможе! Ось такий цікавий і незвичний цей маленький ґудзик!

Немає коментарів:

Дописати коментар