неділю, 13 листопада 2022 р.

Голосні читання “Віконце в книжковий світ”

 

… Учітесь, читайте,

І чужому научайтесь,

Й свого не цурайтесь.

Бо хто матір забуває,

Того бог карає,

Того діти цураються,

В хату не пускають.

Чужі люди проганяють,

І немає злому

На всій землі безконечній

Веселого дому.

                     Тарас Шевченко


14 листопада проводиться День молодих читачів.
Цей день поширення грамотності було засновано у 1989 році Pizza Hut та Центром книги при Бібліотеці Конгресу США.  
Любі читачі,  хто ще не читав вірші? Ви маєте усі шанси отримати свою порцію насолоди від читання, завітавши до нашої бібліотеки – філії №12.


Книги допоможуть вам заглянути в себе, відповісти на питання: що ви можете, чого ви хочете, що ви повинні знати, як розібратися в собі й вашому оточенні. Сподіваємося, що книги допоможуть вам стати сучасними  і гарними людьми. Ми хочемо, щоб книга стала  вам як старший друг, і  співрозмовник не  для забави, а для серйозної задушевної бесіди. Сьогодні в бібліотеці філії №12 пройшли голосні читання “Віконце в книжковий світ”. Діти виразно  декламували твори   Лесі Українки “Ясні самоцвіти” та свої улюблені вірші.


Бібліотекар Бойко Т. запропонувала маленьким читачам прочитати вголос поетичні твори відомих українських письменників  та поетів про Україну: Л. Костенко, Т. Шевченка, П. Воронька, Д. Павличка, І. Січовика, В. Сосюри, М. Познанської … Ці твори знайомлять дітей з історією, культурою нашої держави, красою її природи та традиціями  українського народу.

Чому дітям корисно читати книги?

1.            Розвиває творчість і креатив.  

2.            Розвиває мислення.

3.            Захищає від хвороби Альцгеймера.

4.            Збільшує словниковий запас.

5.            Знижує стрес.

6.            Надає впевненості.

“Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе”, писав Василь Сухомлинський, підкреслюючи надзвичайно важливу роль дитячої книги у формуванні світогляду підростаючого покоління. Чи стане книга духовною скарбницею для кожної дитини, залежить від нас, дорослих

Немає коментарів:

Дописати коментар