неділю, 27 листопада 2022 р.

«Вода… минуле, сьогодення і майбутнє»

 


Вода - ліки, які виганяють з тіла всякі недуги, і всі хвороби долаються . Вода життєво необхідна не тільки кожній людині. Вода є джерелом життя для будь-якого живого організму на Землі. Важливіше води тільки повітря, без якого життя неможливе в принципі. Тому саме воді бібліотека-філія №12 особливо в цей складний час вирішила звернути вашу увагу.


Культ води існував практично у всіх народів світу. Немає жодної релігії, де не було б ритуалів, пов'язаних з водою. Ритуальні обмивання проводили ще первісні племена. Без води немислимий один з головних християнських обрядів - Хрещення. Суть обряду все та ж - очищення, залучення до життя духовного...Без води неможливе життя, неможлива гармонія. Згідно поширеній теорії, вода в рідкому вигляді з’явилася на нашій планеті близько 4 мільярдів років тому. 

 Саме від якості води, яку ми п’ємо, залежить стан нашого здоров’я, якість нашого життя. Вода варта того, щоб ми цікавились, що ми п’ємо і зробили все можливе, щоб ця вода була чистою, фізіологічно повноцінно відповідала діючим  вимогам державних санітарних правил. Оскільки  вода є універсальним розчинником у ній розчиняється безліч домішок на шляху проходження по системі водопостачання, тому перед вживанням воду необхідно очищати. Для цього існують різні види фільтрів, а також є методики, як це можна робити вдома в побутових умовах.

Потрібно просто зрозуміти, що вода – це одне з найбільших багатств, вічна цінність, до якої ми повинні відноситися з великою повагою, не завдаючи їй шкоди та пильно оберігаючи.

    Пам’ятайте: вода – дзеркало минулого сучасного і майбутнього.

Цікаві факти

Без води людина може жити лише 3-4 дні, а от без їжі здатний простягнути майже 3 місяці.

Вчені дослідили для Юнеско якість і кількість свіжої води в 122 країнах світу. Найчистіша вода виявилася у Фінляндії.

Незважаючи на те, що Земля більш ніж на 70% покрита водою, лише 1% є прісною.

В Антарктиді є озеро з водою, в 11 разів соленіше морської. В ньому настільки солона вода, що не замерзає навіть при 50 0C.

За даними ООН, за загальним показником по якості і чистоті води, найбільш чиста вода у: Фінляндії, Канаді, Новій Зеландії, Великобританії, Японії та Норвегії.

Існує унікальне озеро Циркницьке в Словенії. В зимовий та літній період воно безслідно зникає, а навесні і восени наповнюється.

В Найробі, столиці Кенії, вода в 10 разів дорожче, ніж в Сполучених Штатах Америки.

В середньому кожна людина щорічно споживає приблизно 60 тонн води.

Зневоднення веде до погіршення фізичного і емоційно-психічного стану

майже 70% водних ресурсів були втрачені через діяльність людей.

Вода регулює температуру всієї земної кулі

За добу людина видихає майже стакан рідини

«Вода, у тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуються, не відаючи, що ти таке. Не можна сказати, що ти необхідна для життя: ти - саме життя. Ти наповнюєш нас радістю, яку не поясниш нашими почуттями. З тобою повертаються до нас сили, з якими ми вже попрощалися. По твоїй милості в нас знову починають вирувати високі джерела нашого серця. Ти найбільше багатство на світі»..

Всі дослідження говорять про те, що вода вивчена не до кінця, як і її властивості. вважається, що вона зберігає багато загадок, які нам належить розкрити;

 


Немає коментарів:

Дописати коментар