четвер, 4 липня 2024 р.

«День миру і любові»


 «Хай тихо стане в нас від миру. І буде тихе щастя і любов»

                                                                             М. Лукаш

Сьомого липня святкують Міжнародний день миру та любові. Це відносно молоде свято, з тих,  що  святкує людство. Ми знаємо, хто запропонував відмічати цей день саме сьомого липня. Відома практично всьому світу людина, чиє ім’я стало легендою ще за життя. Один з тих, хто стояв біля витоків сюрреалізму в музиці ХХ століття. Мова йде про легендарного барабанщика  біт-рок-гурту «Beatles»  Рінго Старра. Якось всюдисущі журналісти  спитали у Старра, щоб він сам собі побажав на день  народження. Старр відповів: «Миру і любові». Бібліотека-філія № 12 запрошує приєднатися до гарного свята.

       


Сьомого липня 2008 року, як раз в день свого народження,  Старр і заснував рух  «День народження миру і любові». Мир і любов нічого не коштують, але їх сила перевершує все, що можна передати словами. Ми, люди, прекрасно розуміємо, нам дуже не вистачає саме їх – миру і любові!
Рінго запропонував у цей день ділитися посланнями миру і любові. Ініціативу підтримали по всьому світу. Свято  кличе всіх людей об’єднати зусилля з метою протистояти агресії, війні та насиллю.

          Всі ми живемо на цій планеті. В нас немає іншої домівки. Ми так чи інакше пов’язані між собою й світом, тому для підтримки нормальних, гармонійних відносин необхідні мир та любов. Любов, як дар, без якого людство не зможе існувати. Адже любов – це джерело радості, натхнення й бажання жити.

Свято – це  заклик для нас, людей різних націй, релігій, до миру й взаєморозуміння. Змінити світ  на краще можливо тільки при умові всеосяжного людського співчуття в своєму серці. Підтримайте свято, хоч і йде війна, налаштуйтесь на хвилю любові: говоріть про неї, не ховайте її від своїх друзів, коханих та близьких, відпустіть образи… Випромінюйте добро й любов.

Якщо знайдеться вільна хвилинка  послухайте  «Beatlеs», їхню композицію «Все, що тобі потрібно – це любов...» Вона ідеально відображає дух Міжнародного дня миру й любові:

            «У нас є все, якщо ми є один в одного…

               І все буде добре, якщо є любов »

Миру, добра, благополуччя, надії та  любові всім нам!







Немає коментарів:

Дописати коментар