середа, 26 червня 2024 р.

Міні-екскурсія « Полтава у фото-світлинах і книжках»

 



Для кожного з нас Батьківщина бере початок із єдиного й неповторного  рідного дому, міста чи села.Ми, полтавці, любимо свою рідну Полтаву, що розкинулася на мальовничих берегах Ворскли. Але цього замало. Потрібно ще й знати її славну історію. Адже ми щодня ходимо полтавськими вулицями, призвичаїлися до залишків давніх мурів, будинків з оригінальною архітектурою. Буденні клопоти відтісняють думку, що за ними криється сива історія, з ними пов’язані цілі епохи. Тому на передодні відзначення «дня народження» нашої Полтави бібліотека-філія №12 спільно з нашими колегами  з Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) УСЗН  Подільської районної у м. Полтаві ради організувала і провела до дня міста міні-екскурсію « Полтава у фото-світлинах і книжках».

 


Бібліотекар Ірина Маркіна  дуже цікаво та пізнавально розповіла про архітектурні старожитності, демонструючи копії старих фотосвітлин міста, в тому числі   роботи відомого фотохудожника минулого Й. Ц. Хмелевського, одночасно порівнюючи їх з сучасними фотосвітлинами. Тиша в залі «говорила» про  справжній інтерес до  даної теми, адже ми всі живемо в цьому місті, нам це не чуже.


 Міні-екскурсію відвідали: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів пані Ольга Величко й   начальник УСЗН  Подільської районної у м. Полтаві ради пан Андрій Каркач, а також  студенти психологи Полтавської політтехніки та користувачі бібліотеки.


 Наша розповідь знайшла «живий» відгук у серцях присутніх, бо це наше місто, наш дім, бо ми – полтавці! Бережімо нашу Полтаву, її неповторне історико – архітектурне обличчя. Зі святом міста вас, краяни!

Немає коментарів:

Дописати коментар