вівторок, 11 червня 2024 р.

Етнографічна подорож « З народного ми п’ємо джерела» (міні-проект «Добрі звичаї нашого народу»)

 

Напередодні  зелених свят  бібліотека-філія №12 запросила дітей  ЗОШ №2, пришкільного табору «Казка»,  загони 3 та 5, а також  відвідувачів бібліотеки,  стати учасниками етнографічної подорожі « З народного   ми п’ємо  джерела» за міні-проектом «Добрі звичаї нашого народу».


Під час заходу бібліотекарі разом з керівником соціокультурного відділу ЦБ ПМТГ –  Олексієм Орлом розповіли багато цікавих легенд та оповідок про «русалчин» тиждень,  ознайомили дітлахів з історією та традиціями святкування свята Трійці  або   Зеленої неділі. Крім цього, під час заходу кожен бажаючий міг  насолодитися  неповторним ароматом духмяних трав і квітів(любистку, м’яти, лаванди, деревію та інших), що їх принесли працівники бібліотеки. 

Школярі  відгадували загадки про цілющі трави та казкових героїв з легенд нашого народу. На пропозицію пана Олексія «таборята»  спробували  створити навіть     свою особисту казку зі своїми героями. Спільна казка була дуже смішною та веселою з незвичними героями.


Літо – це канікули, відпочинок, ігри на свіжому повітрі, здійснення мрій, веселий літній настрій. Отож діти  з радістю прийняли участь у літній руханці, що додала їм веселощів та запалу,   а також сфотографувалися на згадку.


Усі присутні отримали позитивні емоції, що було помітно  по усміхнених обличчях гостей, ніхто не залишився байдужим, адже пізнавати нове завжди цікаво.

Немає коментарів:

Дописати коментар