понеділок, 3 червня 2024 р.

Вічна пам’ять маленьким українцям


          Вже десять років йде війна... Біль за кожним втраченим життям не втамують жодні слова втіхи. Втрачати близьких та рідних — важко. Але найстрашніше те, що  ворог забирає життя в тих, хто є нашою надією та вірою в майбутнє — в дітей. Сотні маленьких українців могли б  змінити цей світ: хтось мав стати вченим,  учителем, хтось із них мріяв винайти ліки від усіх недуг.

Їх передчасно обірвані життя — наш вічний біль.

Їх непрожиті долі — вічна мука їх рідних та близьких.

 

           Отож, 1 червня 2021 року Верховна Рада України, долучаючись  до запропонованого Генеральною Асамблеєю ООН  відзначення Міжнародного дня дітей - безневинних жертв агресії,  одностайно проголосувала за проєкт постанови “Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України”. Пам’ятну дату відзначають щорічно 4 червня.

         Бібліотека-філія №12 долучається до  акції вшанування пам’яті українських дітей, які загинули під час війни. 


 Але це лихо продовжується, оскільки щодня  країна окупант вчиняє злочини проти найменшого населення України - дітей. Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 548 діточок загинуло, 998 дітей отримали поранення, 389 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Напевно, ці цифри не є остаточними і повними та і вони викликають біль у серці при якому душа українців гірко  плаче.  Цим дітлахам не дали можливості  пограти в іграшки, прочитати книгу, намалювати малюнок, побавитися з однолітками......

Бо малята ці — янголи в небі,
Їм взуватися зовсім не треба...
  Вже на крилах увись полетіли...
Це війна їх жорстоко убила...

Ми  памʼятаємо й будемо пам’ятати  кожну дитину! Але найстрашніше те, що ці діти не остання жертва  кривавої війни! Український народ  не забуде нікого з цих малих жертв підлої та кривавої війни. Убивцям не буде прощення – ні на землі, ні під землею!Вічна пам’ять маленьким українцям, що  невинно  загинули, і щирі співчуття родинам, які втратили своїх дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар