неділю, 19 лютого 2023 р.

Година спілкування «Світла душа нашої мови» (До Міжнародного дня рідної мови)


Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. За пропозицією  країни Бангладеш  ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним днем рідної мови.


Наша бібліотека – філія №12 також любить і поважає рідну українську мову .Тому ми запропонували нашим постійним користувачам прийняти участь в годині спілкування « Світла душа нашої мови» . З цією метою ми використали дві прекрасні  книги викладача Київського університету ім. Б. Грінченка, Олександра Авраменка «100 експрес-уроків української мови». 


Діти з запалом і завзяттям  вирішували, як правильно пишуться українською  запропоновані бібліотекарем  варіанти слів. Оскільки серед учасників були  старшокласники, вони мали можливість продемонструвати свої знання рідної мови.



Без рідної української мови й народу рідного нема. Захищати і дедалі утверджувати українську мову як державну - наше спільне завдання. Українська мова живе і житиме завжди.


Немає коментарів:

Дописати коментар