пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

Літературна година « Літературні крила Полтавщини» (полтавські письменники )

  


Полтавський край дуже щедрий на літературні таланти. Саме з Полтавщиною пов’язується нова епоха в українській літературі. Звідси залунав на весь світ голос нашого Івана Котляревського  і його «Енеїди». З того літературного зерна, що впало на благодатну полтавську землю  виросло ціле покоління талановитих сучасних письменників.





 Наша бібліотека  -філія №12 давно і плідно співпрацює з ЗОШ №2 та її бібліотекою. От  і цього разу нас запросили підготувати для  молодших школярів  матеріал  про сучасних відомих полтавських  письменників. Ми запропонували  увазі другокласників  літературну годину «Літературні крила Полтавщини». 


Діти мали можливість ознайомитися  з чудовими творами Л. Гевленко « Пригоди кота Мурчика в Полтаві», В. Запеки «Цуцик», «Полінка», з повістю Т. Рубан «Нічийні», «Героям Слава!». З дитячою поезією В. Тарасенка, Н. Гриб, Н. Гринь та іншими. Виявилося ,що з  творами деяких письменників діти були вже знайомі.






Сподіваємось, що наші літератори і надалі будуть радувати
  своїх маленьких земляків новими прекрасними творами. А поціновувачі їхнього натхнення завжди знайдуть свого читача завдяки нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар