неділю, 12 лютого 2023 р.

«Солодкий Валентинів день»


 Зовсім скоро настане романтичний і довгоочікуване для всіх свято –День Святого Валентина. Тому бібліотека- філія № 12 для своїх користувачів підготували виставку – інсталяцію «Чарівне слово- кохання». На виставці представлені гарні сучасні літературні твори   про юнацьке кохання. Інсталяцію ми  створювали разом з нашими активними користувачами. Завдяки цій виставці можна дізнатися про історію цього свята і цікаві факти про нього.

 

В кожній країні в цей день свої  особливі традиції. Так в  Англії, отримавши валентинку, пришпилюють її до одягу з ім’ям дорогої людини. В Італії День Святого Валентина називають «Солодкий день », а самі італійці замість піци і спагеті дарують одне одному всілякі солодощі. В свою чергу, французи, переконують усіх щороку, що саме вони  започаткували звичай дарувати  валентинки. Американці ж в цей день наліво й на право роздаровують рожево-білі цукерки в формі сердечка. Японці не були б японцями, якби не придумали проводити «найголосніше освідчення в коханні»
: на високий поміст забираються хлопці і дівчата і по черзі кричать на весь голос освідчення в коханні.



День Святого Валентина співпадає з гарним Міжнародним святом-Днем дарування книг. На превелике наше задоволення саме  до цього дня наші користувачі подарували  для  своєї улюбленої бібліотеки нові цікаві книжки.


Вітаємо всіх  зі святом кохання. Нехай серця закоханих б’ються  одне для одного!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар