понеділок, 17 серпня 2020 р.

Квіти – дари природи

 


Квіти – чудовий подарунок та радість для душі. Вони супроводжують нас усе життя. Ну яка подія в житті людини обходиться без квітів?

Природа, наша мати, щедрою рукою розсипала на землі свої дари. А те, що дано в дар – то ніби, й звичайні, усім відомі квіти. Ми ніколи не задумуємося над тим, якою ж щедрою є наша природа. Яке квіткове розмаїття милує наше око!

Людина – створіння дивне. Нам весь час чогось не вистачає, ми ніколи не радіємо тому, що маємо. Звідси наше намагання вдосконалювати шедеври природи – квіти. Для когось це стало професією, для когось колекціонуванням, а ще для когось – бізнес.

Хтось сказав: «Квіти – залишки раю на землі».

Давайте ж подивимося, ну хоч приблизно, а скільки може коштувати по справжньому дорога, ніби райська квітка. Отож, поговоримо про найдорожчі квіти на Землі.

Перша. «Король ночі» - справжній чорний тюльпан. Як в однойменному фільмі з Аленом Делоном.


Друга. Троянда «П'єр де Ронсар», або Райська троянда, квіти якої величиною з чайне блюдце. Це найбільша троянда у світі.

Третя. «Меденілла», рожева квітка родом з острова Мадагаскар. Уважно, хлопці малесенький букетик квіточок, до речі коштує 700 доларів США!


Четверта. Орхідея «Золото Кінабалу», росте тільки на острові Борнео. Знавці вважають її найдорожчою квіткою на планеті. Один пагінець коштує, як новенький автомобіль.


Ну й п'ята, але найперша в рейтингу: орхідея «Шензен Нонгке». Дивна назва навіть для екзотичної квітки. А проте їй дали ім’я отого китайського селекціонера, що вісім років трудився, щоб виростити таке чудо. У 2005 році квітку на аукціоні у Голландії придбав невідомий збирач за «скромну» суму у 202 тисячі доларів США. Рекорд й досі не побитий.


Дар — те, що ми отримуємо просто так, дар – це те, що природа дає нам, своїм дітям, сподіваючись, що ми оцінимо його. Цінуймо дари природи, шануймо красу її, бережімо її. Хай квіти, ці ніжні супутники нашого життя, будуть завжди радувати нас. Нехай будуть і дорогі, рідкісні квіти. Нехай будуть і милі серцю прості. Недарма ж говориться: «Мільйон ромашок у букеті – це дуже круто!».




Немає коментарів:

Дописати коментар