середу, 26 серпня 2020 р.

Віртуальна мандрівка "Дарувати дітям казку, залишаючись інкогніто…"

        Уже давно приміщення полтавської міської бібліотеки-філіалу для дітей №12 прикрашають макети кораблів – схожих на реальні й казкових, чи, точніше, книжних. Тих, на яких ходили мореплавці різних часів. Які витримували бої з піратами. І так далі… за класикою жанру.

Діти дивляться на ці макети кораблів із захопленням, як на диво. Їх фантазія починає проявлятися активніше, а твори, в яких ідеться про морські пригоди, отримують таким чином яскраву візуалізацію.

Та й дорослі відвідувачі бібліотеки звертають увагу на ці кораблі, дивуються. Для кожного це своєрідна подорож у казку.


От тільки майстер, який створює такі дивовижні макети кораблів, читач цієї бібліотеки, не дозволяє називати його ім’я, хто б не цікавився. Для нього головною є радість, яку він дарує дітям, котрі розглядають ці макети кораблів і цікавляться їх конструкцією, інтерес, який пробуджують його  вироби до книжок на морську тематику, а не слава і популярність.


Слід наголосити, що майстер добре знає, як виглядали ті чи інші реальні кораблі в історії (адже навіть у казки ці морські судна прийшли… точніше буде сказати – припливли - з реального життя). Це наводить на думку, що автор доволі майстерних виробів, у яких зберігаються і пропорції, й правильна символіка, або сам у минулому був моряком, або дуже добре вивчав конструкцію таких морських суден за описом, схемами, фотографіями.


Відомо лише, що творець макетів кораблів – чоловік уже немолодого віку. Бібліотекари знають, що зараз він закінчує роботу над ще кількома такими витворами. Ці дивовижні казкові кораблі також «стануть на якір» у бібліотеці для дітей №12, що на Подолі. І буде дітям нова радість.

І хоча ще триває адаптивний карантин і читальні зали бібліотек не працюють, дивовижні макети кораблів добре видно уже з порога відділу абонементу бібліотеки №12. 

Немає коментарів:

Дописати коментар