понеділок, 31 серпня 2020 р.

Друзі наші менші


 У відділі абонементу бібліотеки-філіалу для дітей №12 недалеко від столу на вході в приміщення, за яким бібліотекари обслуговують читачів у час адаптивного карантину, розміщений яскравий куточок з переглядом літератури про тварин «Друзі наші менші». Тут є енциклопедичні видання, художня проза, журнали. Діти звертають увагу і часто просять бібліотекарів подати їм звідти ту чи іншу книжку, щоб узяти додому для читання.


У відділі абонементу представлена і книжкова виставка «Літературний фуршет» з розділами «Історичний салат», «Пригодницький вінегрет», «Поетичний десерт».

«Писати історичні романи – це складна справа, бо історія дама примхлива, вона не завжди є такою, якою її хочуть бачити», - написав Роман Іваничук. Ці слова ілюструють розділ з історичною літературою, що займає дві полиці  стелажу. Є тут, зокрема, книги Сергія Шарика «Двічі графиня та двічі генерал», Трейсі Шевальє «Дівчина з перловою сережкою», Валентина Чемериса «Смерть Атея».

Розділ пригодницької літератури «частує» книгами Марини та Сергія Дяченків «Варан», Дари Корній «Зворотний бік темряви», Сари Лотц «День четвертый», Євгена Є «Голодні пси сенсацій» та іншими не менш захоплюючими.

Завершальний розділ поетичний. Вибір збірок великий.

На виставці багато літератури для підлітків, у якій відображена психологія цього вікового періоду. Зокрема, книги Марії Морозенко «Я закохалася», Амелі Нотомб «Подив і тремтіння», Інгмар Бергман «Довірливі розмови», Аньєс Мартен-Люган «Щастя в моїх руках».

Немає коментарів:

Дописати коментар