вівторок, 4 серпня 2020 р.

Віртуальна мандрівка «Найнезвичайніші, дивні свята»

Мудрі японці кажуть: «Очікування свята не гірше, ніж саме свято». Зараз канікули. Карантин продовжується. Отож, ми вирішили запросити усіх, хто любить мандрувати, взяти участь у віртуальній мандрівці. Нам здається, що зараз це дуже необхідно. А віртуальна мандрівка, де ми можемо побувати на незвичайних святах додасть трохи веселощів у наше життя. Запрошуємо!
«Свято грязюки» в Південній Кореї. Воно проходить в місті-курорті Порьон, прямо на пляжі. Спочатку це була реклама косметичної морської грязі. Але свято так сподобалось всім, що ось уже 22 роки народ з усього світу приїздить до Кореї поборсатися у грязюці…

Іспанія. В останній тиждень серпня Буньоль проходить «Томатина». Дорослі люди з усього світу кидають одне в одного стиглі помідори. «Томатину» вважають одним з самих веселих, брудних, і по справжньому божевільних свят! А з 2002 року «Томатина» - це вже міжнародне свято, на якому «пропадає» понад 100 тонн помідорів.

І знову Іспанія. В Каталонії проходить Конкурс Веж, на якому команди будують вежі із власних тіл. До речі, святові цьому понад два століття. За традицією башту «вінчає» мале дитинча. Напевне дуже хоробре маля! Спробуйте отак встояти.


Азія. Таїланд. Ось де повно екзотики! Наприклад, жителі Лопбурі, щорічно запрошують до себе на бенкет, де накривають шикарний стіл, для кого б ви подумали? Для мавп. 600 мавп приходять у гості й ласують найкращими фруктами та овочами. Так тайці, за легендою, висловлюють подяку мавпам за допомогу у війні з богами.

І знову Іспанія. Там, мабуть, живуть найнезвичайніші люди на землі. Містечко Кастельо де Мурсія славиться тим, що раз на рік проводить «Фестиваль очищення дітей». Малюків вкладають
 на матраци, а чоловік в жовтому костюмі (уособлення диявола) з батогом у руці…стрибає через дітей! Цим він очищує дітлахів від усього поганого. Батьки цих малюків, або дуже віруючі, або мають сталеві нерви.

І наостанок сонячна Італія. Чого тільки не родить щедра земля Італія, особливо апельсини. Це для нас вони – екзотика, а в місті Івреа, як і у всій Італія, це так, як у нас сливи чи вишні. Святу «Апельсинова битва» дуже багато років. Воно символізує повстання жителів міста проти тиранії багатіїв, що правили містом в Середньовіччі. Три тисячі жителі, 50 тонн апельсинів – всі мокрі, в синцях, й судячи з фото щасливі. До речі, після свята, всі жителі прибирають залишки «війни» з вулиць.

Свята бувають різні, ви впевнилися в цьому. І це, напевно добре, що ми такі різні, бо цим ми й цікаві одне одному. Святкуймо, радіймо, пізнаваймо один одного.

Немає коментарів:

Дописати коментар