пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

Еко-сафарі «Я сьогодні прибирав планету»

 


Сьогодні багато екосистем, що підтримують життєдіяльність людини знаходяться у критичному стані і продовжують знищуватися людиною. Біологічні ресурси Землі виснажені й існує реальна загроза, що в найближчому майбутньому ми можемо залишитися без води , їжі, але з величезним об’ємом сміття. Тому бібліотека - філія №12  приділяє значну увагу екологічному вихованню наших маленьких користувачів .


В цей день  ми запросили на еко-сафарі «Я сьогодні прибирав планету» третьокласників ЗОШ №20. Бібліотекар розповіла дітям про небезпеку сміття та засоби його утилізації, ознайомила школярів з тематичною літературою: Г. Ткачук «Книжка про сміття», Т. Комлик «Еко-пригоди суперкомпанії», Н.Рока «Три«П»: повторне використання, помірність переробка» та інші.

Дякуючи  онлайн  еко-грі «Trash Hunter», яку розробила компанія Pernod Ricard Ukraine, діти з великим задоволенням сортували сміття, «годували» сміттєвих монстрів: Коробасю, Куляку, Піноплю, Склотарика, Пляшика та інших. Кожен монстр мав власну повчальну  історію.



Використовуючи мультимедійне обладнання, ми запропонували учням переглянути уривки з  цікавих  документальних фільмів: «Як очистити океан від сміття», «Топ 7-надзвичайних сміттєзвалищ світу». 


Ці сюжети дуже наглядно висвітлюють    шкоду від сміття, і подають приклад вторинного використання відходів. Зокрема це  острів Семаку (Сінгапур) та сучасний сміттєпереробний завод в Копенгагені. Адже саме  населення Сінгапуру створило справжню зону відпочинку,  використовуючи сміття вторинно.


Отже  наш час ставить перед нами глобальні виклики. І щоб ми могли вижити і процвітати разом з природою, треба її берегти і відновлювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар