пʼятницю, 16 лютого 2024 р.

Бесіда «Українська мова, наче ясне сонце»

 


Мова - духовне багатство народу.

Василь Сухомлинський

Мова – одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили наші предки. Вона є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. Напередодні гарного свята- Міжнародного дня рідної мови, до бібліотеки філії №12 на бесіду « Українська мова, наче ясне сонце» завітали семикласники ЗОШ №20. 


Ми підготували тематичний перегляд «Мова- цвіт душі», де були  представлені різноманітні книги. Такі як : «100 експрес-уроків української»(Олександра Авраменка), «50 експрес-уроків української для дітей»  (Олександра Авраменка), «Як ми говоримо»( Бориса Антоненка-Давиденка), «Практикум з правопису української мови» та інші. 


Під час спілкування зі школярами ми запропонували   читати більше   книжок  для вдосконалення  своєї мови. 





Діти активно прийняли участь у «мовних поєдинках». Розділившись на дві команди «Розумнички» та «Кмітливчики»,  вони демонстрували  гарні знання рідної мови, та літератури, що дуже потішило їхнього вчителя. 






Особливу активність дітей  викликало пояснення українських фразеологізмів.  Далі підлітки з цікавістю переглянули різноманітну галузеву   літературу, особлива їх  увага  була звернена до книг     для юнацтва .







Дуже хотілось би,  щоб  кожен українець  прагнув   розмовляти та удосконалювати  рідну  українську  мову, бо вона не вичерпне джерело.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар