середу, 1 березня 2023 р.

Сучасний формат бібліотеки

 


Сучасна бібліотека-це ресурс для розвитку громади. Тому  зараз бібліотека  зі звичайної книгозбірні  перетворилася  у відкритий  для громади простір, і    є об’єднуючим фактором між   батьками і дітьми, оскільки  заохочує  їх до спільної справи.




 На вулиці негода, а у нас в  бібліотеці - філії №12 затишно,  і цікаво. Відвідувачі  мають можливість завести цікаві знайомства з однолітками ,обмінятися враженнями про захоплення, та прийняти участь в різних конкурсах. Адже наші користувачі  всі талановиті,  неординарні і мають, як  математичні, так і творчі здібності.


Нещодавно при бібліотеці  ми разом з новоствореним шаховим клубом «Вертикаль»  відсвяткували свій маленький місячний ювілей. Всі майбутні «гросмейстери»  із задоволенням разом з батьками навчаються стратегічно мислити та самостійно вирішувати складні шахові ситуації. Однак наші відвідувачі мають не тільки математичні здібності, а й творчі, тому дехто свої мрії відображає на папері  у вигляді малюнків.

 


Зараз діти дуже рухливі і в деяких вистачає бажання займатися майже всім. Тому ми пропонуємо школярам чимало цікавих настільних ігор, книг, журналів. Користуючись «бібліотечними скарбами», діти розвивають свою уяву та знаходять друзів ,  навчаються спілкуватися в соціумі. Адже в  бібліотеці створені сприятливі умови для виявлення творчих уподобань та здібностей користувачів. 


Двері нашої бібліотеки завжди гостинно відчинені для відвідувачів, і сподіваємося, що кожен знайде заняття до душі, а бібліотекарі з радістю в цьому  їм допоможуть.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар