суботу, 18 березня 2023 р.

«Щастя у кожного своє» ( 20 березня – міжнародний День щастя)

          


Друзі, чи замислювалися ви над тим, що для вас означає щастя? Хороші оцінки, любов, благополуччя рідних, чи, може відпочинок десь на екзотичних островах? Якби там не було, а істина одна… Здобути щастя прагне  кожен.

Зараз важкі часи для нашої  країни, йде війна, ми стали на захист рідної землі. Попри все, ми думаємо про нього, оте омріяне  щастя. Бібліотека-філія №12 запрошує всіх приєднатися до цього гарного свята, і хоч не надовго відчути себе щасливим – нам усім це зараз ой, як потрібно!

          Міжнародний день щастя (International Day of Happiness) відзначається щороку 20 березня у багатьох країнах світу, зокрема й в Україні. Цей день був започаткований рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 28 червня 2012 року за ініціативи найщасливіших людей на планеті – жителів Королівства Бутан. 20 березня – це день весняного рівнодення, перший день весни в північній півкулі та пробудження природи після зими. 

                    Головна ідея Дня щастя полягає у тому, щоб нагадати людству: кожен з нас має право бути щасливим. Окрім цього, на думку засновників свята, уряди всіх країн, визначаючи показник добробуту кожної нації, повинні брати до уваги такий фактор, як рівень щастя.  І для нас це свято відіграє важливу роль тому, що ми вважаємо, що всі українці  мають бути щасливими. І ніхто не виняток.

               


  У наш нелегкий час вкрай важливо знаходити хоч маленькі приводи для щастя. Адже щасливі люди завжди перебувають в гармонії з собою та оточуючими. В щасливої людини не вистачає часу на критику інших, заздрощі, недоброзичливість.  

      Щастя для більшості людей є дуже відносним поняттям, і у кожного воно своє: в усмішці дитини, у своєму здоров’ї, здоров’ї близької людини, в матеріальному достатку… Можна перераховувати безліч радісних моментів, але в кожного свій індивідуальний рецепт щастя. Те, що приносить радість одному, може викликати зовсім інші відчуття в іншої людини. Але всі люди точно однакові в тому, що прагнуть бути щасливими!


Рецепт щастя такий: любіть себе і ближнього, робіть вчинки про які не будете шкодувати, робіть добро! Адже людина, яка сіє любов, світло і добро – не може бути нещасною. Шукайте щастя в дрібницях, в усмішках, в ясних весняних днях.

Будьте щасливі! Ми всі того варті! З Днем щастя вас усіх!

                                           


         І на останок  радимо прочитати декілька книжок про щастя. Це не значить, що треба «приміряти» на себе чуже щастя. Прочитайте,  і нехай  це принесе вам втіху і хвилини радості.

           1.Шей Тоні. Доставка щастя.

           2.Сферлінг Ліза. Щастя –це…

           3.Каллан  Кейт. Бонжур, щастя!

           4.Мацко Ірина. Секрети українського щастя, або хюге по-українськи.

           5.Палагута Катерина. У пошуках щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар