четвер, 22 грудня 2022 р.

Бесіда « Добрі свята –нові друзі»

 


Хто з нас не любить свят? Днів, коли сама душа співає, приходять гості з вітаннями та поздоровленнями, з побажаннями добра, злагоди в домі та щастя. Кожне зимове свято гарне по-своєму. Але Новий рік, особливо очікування його, мабуть, найкраще. В очікуванні новорічних свят у нашу  бібліотеку-філію №12 до  інсталяції «Зимова казка»,  в якій камін, що «палає» вогнем добра та   ялинкою завітали нові друзі – це відвідувачі Подільського територіального центру соціальної реабілітації. 


З цим  центром нашу бібліотеку вже давно поєднують теплі та дружні стосунки, але  саме ці відвідувачі були в нас уперше. Ми познайомили  їх з  нашою бібліотекою, а новорічна інсталяція викликала в наших гостей справжнє захоплення.

             


  Гості виявилися не  байдужими до народних звичаїв, їм дуже сподобалася наша етнографічна виставка, тому бібліотекар Ірина Маркіна розповіла про найцікавіші експонати виставки, запропонувала добірку старовинних рецептів української народної кухні. Гості в свою чергу, згадали рецепти страв своїх бабусь.


Ніщо так  не знайомить і не об’єднує людей, як спільна праця чи уподобання. Гості виявилися творчими людьми. і з задоволенням долучилися до майстер-класу зі створення іграшки-прикраси «різдвяна зірка», а для наших захисників вони вирішили зробити маленьких янголів-охоронців. За роботою ми  більше познайомилися, і запросили  наших гостей  ще не раз відвідати нашу бібліотеку.





« І ще один старенький рік минає!

Молодший дід між давніми дідами,

Розкаже все, що бачив в світі, чув,

Шанований і щастям, і сльозами».

З прийдешніми святами всіх!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар