четвер, 9 вересня 2021 р.

НОН –стоп по книжковому континенту Урбаністичний культурний фестиваль «Майстерня міста 2021»

 


Сьогодні 9 вересня на протязі дня  бібліотеки-філіалу №12   активно приймала участь  у   шостому урбаністичному культурному  фестивалі «Майстерня міста 2021» під девізом  «РАЗОМ, А НЕ ОКРЕМО»  та  назвою « НОН – стоп  по книжковому континенту». Фестиваль, що організований Полтавською міською радою при підтримці проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», впроваджується німецькою урядовою компанією GIZ за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

 


Як завжди нашу ініціативу підтримали учні та вчителі ЗОШ №2  3-А класу та 2-х класів. Наш фестиваль згідно плану, складався з 5-и  зупинок-локацій. Бібліотекарі підготували дуже цікаву програму для учасників заходу. Першою локацією було  представлення чорно-білих – фото-світлин та кольорових фото    В. Короткова «Повернення до витоків: історія міста», під час якої бібліотекар ознайомила маленьких полтавців з фото, на яких зображена Полтава позаминулого століття.


Далі ми запропонували учням перейти до  святково прикрашеної бібліотеки і  різних локацій: «Конкурс малюнку на фліпчарті  «Наші вітання місту», конкурс  малюнку на асфальті «Полтава-земля моєї долі», майстер-клас «Моє  місто-моє свято». Для підняття святкового настрою,  при створенні своїх виробів, діти одночасно мали можливість прийняти участь в дитячому  караоке «Тобі  Полтаво, дарую пісню».


З собою дітлахи забрали  яскраві браслетики, та виготовлені власноруч  маленькі копії прапора Полтави і вітальні листівки рідному місту зі своїми побажаннями від «Майстерні міста»  а також   солодощі.

На згадку про цю чудову подію діти гуртом виготовили надзвичайно красивий вінок з написом « Ми любимо Полтаву»,  а також деякі свої поробки, що залишили добру згадку  нашій бібліотеці.


Фестиваль дав нам змогу разом з дітьми, майбутніми будівничими нашого міста, помріяти   про  розвиток і розквіт нашої рідної Полтави.

Немає коментарів:

Дописати коментар