неділю, 22 серпня 2021 р.

"Літературне знайомство "Комп'ютер ніколи не замінить книжку"

            

Ніщо в світі не вічне. Усе приходить та від­ходить тоді, коли прий­де його час. З плином цього володаря людсь­кого життя змінюю­ться моральні цінності, погляди, переконання. З часом змінюється і людський побут: кожна річ шукає собі більш практичні аналоги. Про­те вічні речі залишаю­ться вічними. Серед таких цінностей доте­пер залишається книга.Всім нам добре відомо, що сучасне людське суспільство є інформаційним. Тобто, найголовнішою цінністю для людини є інформація. Це цілком логічно, адже виживання людини в більшості випадків забезпечується саме собою, воно вже перестало бути чимось надзвичайним. Разом із зростанням важливості інформації самої по собі зросло значення і джерел інформації, які існують. Як відомо, раніше найбільш популярним джерелом інформацією була книга, сьогодні їм став комп’ютер та Інтернет.

Та чи зможе замінити комп'ютер книгу? Звичайно, ні. Електронні носії часто дають збій. До того ж, читати з монітору набагато шкідливіше. А ось книжка легко може замінити комп'ютер, адже у ній зберігається цілий світ науки, мистецтва, культури та розваг.Найбільша цінність книги – це інформація, яка в ній міститься.

 Книга  лишиється великою цінністю. Книги - знак освіченості. Хо­роша книга завжди означала, що власник має відмінний смак. Чим більше книг має людина, тим більшу повагу виявляють до неї оточуючі.

Майже в кожного з нас вдома стоїть невеликий ящик, від якого, можна сказати, залежить наше життя. Звичай­ний домашній персональний комп'ютер замінює все: спіл­кування з друзями, дворові ігри, читання книги.

Дехто скаже, що немає різниці між звичайною та електронною книгами. На мою думку, вона є. Та ще й яка! Варто лише взяти книгу до рук та відчути цю насолоду. Запах свіжих сторінок, дотик якісного паперу...

«Книги - це кораблі думки, мандрівні по хвилях часу, вони бережно несуть свій вантаж від покоління до покоління...», - сказав один мудрий чоловік, і я повністю поділяю його думку.

Немає коментарів:

Дописати коментар