середу, 11 серпня 2021 р.

Пізнавальна подорож «Екологія. Книга. Бібліотека.»

 


Розмови про навколишнє середовище у наш час лунають все частіше, проблеми екології стають все гострішими. Жителів  великих міст починає  хвилювати  – як захистити довкілля для майбутніх поколінь? Адже люди тут щодня стикаються з   екологічними  проблемами – стає все менше парків та скверів, замість яких постають новобудови та підприємства, що масивними трубами випускають у повітря хмари чорного диму, забруднюючи атмосферу. Проблема переробки відходів та забруднення навколишнього середовища в Україні з кожним роком постає все гостріше. Екологи б’ють на сполох - в нашій країні залишилося лише 6% екологічно чистої території. Однак, зменшити забруднення навколишнього світу ми можемо почавши з себе.


Тому сьогодні наша бібліотека філіал №12 запропонувала нашим користувачам  вирушити в пізнавальну подорож «Екологія. Книга. Бібліотека». Поки що людина використовує в побуті чимало предметів з екологічно небезпечної сировини. І діти мали можливість згадати, назвати і навіть  намалювати на фліпчарті  «шкідливі предмети»,  які  на їхню думку забруднюють наше довкілля. В свою чергу бібліотекар ознайомила  присутніх учнів з наявною цікавою літературою та періодичними виданнями, що піднімають  проблему екології.


Наші  учасники подорожі чудово розуміють, що їм жити в цьому світі далі, і  майбутнє Землі   залежить від  бережного відношення до навколишнього середовища. Всі діти  домовилися, що в міру своїх зусиль, вони будуть боротися з забрудненням довкілля. Оскільки присутні   мають можливість проводити чимало часу на берегах нашої Ворскли, де існує проблема забруднення, вони запропонували чимало цікавого для  покращення стану рідної річки.



Головна мета  нашої подорожі -  донести до кожного  мешканця, що ми відповідальні за майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар