середу, 28 липня 2021 р.

Книжкова мандрівка «Світ тварин :від Африки до України»

 Якщо з дитинства у дитини не вихована любов до книжки, якщо читання не стало її духовною потребою на все життя - в роки отроцтва душа дитини буде порожньою……. (В. А. Сухомлинський)


 
Безмежна роль книги в житті людини. І це дійсно так. З дитячих років книжка допомагає зрозуміти світ. Книга – мудрий друг і порадник, вона розповідає нам про подорожі, пригоди, чудеса, навколишній світ. В ній зібрана мудрість всього людства, яка дійшла до наших часів і передавалася із покоління в покоління. Адже книга – це своєрідна форма релаксації, яка допомагає боротися зі стресом і поганим настроєм. Тому книга повинна якомога раніше увійти в світ дитини, збагачуючи його , роблячи  його цікавим.


Головне для бібліотекаря - привернути увагу, викликати емоційну реакцію, бажання взяти книгу в руки. Виховати в дітях «звичку до бібліотеки» - процес, що вимагає поступовості. Цю роботу  ми  починаємо  з самого раннього віку, співпрацюючи з   дитячими садками. Виховуючи інтерес у дітей до книги, бібліотека філія №12  застосовує різноманітні  методи та прийоми у роботі .


Зустріч з вихованцями  дитячого садочку «Волошка» - велика радість! Давня  дружба між нашою бібліотекою філією №12 і ДНЗ «Волошка» єднає  наші  колективи, не зважаючи на життя, яке вносить свої корективи. Цього разу працівники бібліотеки І. Маркіна і Л. Артюх  завітали до зеленого  дитячого майданчику  ДНЗ «Волошка» з  книжковою пізнавальною  мандрівкою «Від Африки до України». Діти дізналися чимало нового про тварин у книгах і журналах. Отримали відповіді  на запитання від малюків. А ще вони взяли участь у вікторині «Цікавий світ тварин», ознайомилися з   книжковою  виставкою «Друзі наші менші».


Діти залюбки  відгадували загадки про тварин, робили зарядку на свіжому повітрі, уважно розглядали принесені бібліотекарями  тематичні книжечки та журнали. Під час цікавої бесіди оченята дітей запалали справжніми вогниками радості. З кожним заходом, проведеним бібліотекарями,  діти здобувають не тільки нові знання, розширюють світогляд, а і отримують частинку любові й тепла.  Адже все подальше життя і  знайомство з величезною літературною спадщиною буде спиратися на той фундамент, який закладається в дошкільному віці.


Весело та з користю провели діти час разом із бібліотекою на свіжому повітрі! Приходьте, дітки, батьки до бібліотеки, читайте, навчайтесь! До нових зустрічей!





Дуже приємно, коли чуєш: «До побачення! Приходьте до нас знов»!!!.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар