понеділок, 7 вересня 2020 р.

Віртуальна виставка"Читати щодня,читати від народження"

 

Українська дитяча  література багата на талановитих письменників.У наші часи зявилося декілька нових імен, і серед них велике місце по праву займає дитячий письменник Сашко Дерманський.Народився письменник 28 листопада 1976 року в селі Гайворон Володарського району Київської області. Вищу освіту здобув у стінах Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, навчаючись на філологічному факультеті. Відтоді викладає за фахом у Київському технікумі електронних приладів.

      У 2001-2012 роках працював літературним редактором дитячого журналу «Стежка». Декілька років тому став членом Спілки письме­нників України.

Сашко Дерманський (саме так він підписує свої твори) є автором більше ніж десяти книжок та кількох аудіокниг. Талановитого казкаря вже неодноразово відзначали у світі вітчизняної літера­тури:

 - 2003 та 2004 рр. –  премія Міжнародного літературного конкурсу романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова»;

- 2006 та 2008 рр. – премія літературного конкурсу рукописів «Дитячий портал» у номінації «Тексти для 9-12 річних»

- 2007 р. – премія нового літературного конкурсу «Золотий лелека»;

- 2010 р.  – перше місце у рейтингу «Книжка року-2010» у номінації «Дитяче свято».

Чудовими творами Олександра Дерманського зачитуються як наймолодші читачі, так і підлітки. Не залишають вони байдужими і дорослих. З-під його пера виходять чарівні казки, повісті, твори в жанрі фентезі, чудові вірші, публіцистичні твори. Тож запрошуємо вас поринути у цей загадковий та чарівний світ.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар